ISMÉT EGY GÓLOS VERESÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.10.
Alba FKC – Motherson-Mosonmagyaróvár 28 - 27 (15 - 12) Székesfehérvár, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 300 néző. Vezette: Kovács T., Mándli

Alba:


Mistina – Zazai 5, Walfisch 2, Rózsás 1, Boldizsár 1, Mendy, Pelczéder 2.


Csere: Györkös (kapus), Temes 9 (3), Sztankovics 2, Szarka 4, Besszer 1, Töpfner 1, Moutsogianni


Edző: Deli Rita


MKC:


Herczeg – Domokos 2, Popa 1, Kellermann 2, Bardi 1, Hudák 5, Holesová 4.


Csere: Ferenczi, Dányi (kapusok), Katona, Tilinger 1, Horváth B. 4, De Souza 5 (3), Hajtai 2, Szalai Zs.


Edző: Bognár Róbert


Hétméteresek: 4/3 illetve, 3/3, Kiállítások: 4 illetve, 6 perc


Tompábban kezdte a szombat kora délutáni mérkőzést a mosonmagyaróvári csapat, a székesfehérvári torna harmadik napján. A hazaiaknál pedig nagyon gólerősen játszott a jobb oldalon a két új szerzemény, Zazai és Walfisch. Az MKC azonban a félidő utolsó harmadára ledolgozta az addigi két – három gólos hátrányát és egyenlített. Holesová négy gólja nagyon kellett a felzárkózáshoz, amiből könnyen előnyt is szerezhetett volna a mosonmagyaróvári gárda. Sajnos azonban két száz százalékos ziccert is kimaradt és nagyon sokszor leírtuk már, hogy ezt ezen a szinten, a másik oldalon azonnal gólokkal büntetik.


A második félidőt sem kezdte jobban az MKC és ezért Szarka két góljával, ötre növelte az előnyét a hazai csapat. Bognár Róbert időt is kért és megpróbálta rendezni az ebben a szakaszban sok hibával és kapkodva kézilabdázó csapatát. Az ebben a forróságban alaposan felmelegedett székesfehérvári csarnokban azonban dicséretes hajrába kezdett az MKC. Háromszor is sikerült egy gólra csökkenteni a hátrányt, de az egyenlítés minden esetben elmaradt. Így pedig a remek napot kifogó Temes Bernadett vezérletével az Alba megnyerte a találkozót és az MKC nem tudott pontot szerezni a négyes tornán.


Dr. Hoffmann László szakmai igazgató:
Ma játszottunk a három mérkőzés közül a leggyengébben és ez nem is fizikailag mutatkozott meg. Sokkal inkább fejben az összpontosítás terén voltak hibáink és kihagyásaink. Viszont hasznos volt ez a találkozó is, mert egyrészt mindenki játszott, másrészt pedig az újak megismerhették az első bajnoki ellenfelünket.

A székesfehérvári torna eredményei: 
Japán - MKC  24 - 22     
Alba- Érd  21 - 33 
Érd - MKC  31 - 30
Alba - Japán  26 - 24
Alba - MKC  28 - 27
Érd - Japán  34 - 26   Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.