JÁTÉK, GYŐZELEMMEL DUNAÚJVÁROSBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.17.
Pénteken délután ismét megmérkőzött egymással a Dunaújvárosi KKA és a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata. Természtesen mindkét gárda örömmel használta ki a lehetőséget a játékra, hiszen lassan teljessé vállnak a klubok keretei. Az edzőmérkőzést az MKC együttese nyerte meg, az pedig külön érdekesség, hogy pontosan ugyanolyan arányban, mint a nemrég Mosonmagyaróváron lejátszott találkozót.

Dunaújvárosi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 29 - 32 (17 - 16)  
Felkészülési mérkőzés - Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 50 néző 
2021 december 17. péntek 16.00 óra 
Vezette: Kovács Tibor - Mándli Balázs  

Dunaújváros: Bartulovic - Krupják-Molnár 4, Kazai 6, Nick, Weisheitel 2, Borgyos, Kukucska 3. Csere: Wéninger, Hlogyik 1 (kapusok), Szalai B. 5, Bulath 2 (2), Matucza, Takács C. 1, Fodor N. 1, Sztanó 1, Agócs 3. 
Edző: Vágó Attila  

Mosonmagyaróvár: Mistina - Kojic, Asanin 5, Tóth G. 6, Pásztor 3, Milic 2, Stranigg Zs. 10 (6). Csere: Soltész (kapus), Hajtai 5, Mihály, Csekő 1, Török. 
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 8, ill. 2 perc  
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6 


Dunaújvárosban is találkozott tehát egymással a két csapat, ahol a Mosonmagyaróvár kezdte jobban a felkészülési találkozót. A vendégcsapat a hetedik percben már 5 - 2-es előnyt szerzett, a Polics Tímeát, Dominika Mrmolját, Jana Šustkovát valamint a junior válogatottban szereplő Horváth Grétát és Farkas Johannát nélkülöző DKKA ellen. A házigazdáknál Bulath Anita is csak a hétméteresek elvégzését vállalta magára a találkozón. Viszont a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának is voltak hiányzói, hiszen például a magyar válogatott kézilabdázók Szemerey Zsófi és Tóth Eszter civilben, a nézőtérről figyelték a gyakorló mérkőzést.
A folytatás kiegyenlített játékot hozott és a támadásban pontosabbá vált hazai gárda a játékrész derekához közeledve egy gólra csökkentette a hátrányát. Jó iramú találkozót játszottak egymással a csapatok, amelyben az MKC az előnyét jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel tudta megőrizni. A Dunaújváros a félidő hajrájában előbb egalizálta az eredményt, majd egy gólos előnnyel mehetett a félidei pihenőre. A számszerű eredménynél azonban mindkét oldalon fontosabb volt, hogy szép támadásokat, szép gólokat szereztek a csapatok. 
A fordulást követően felváltva vezetett a Dunaújváros és a Mosonmagyaróvár, egy-két gólos különbségnél azonban nem alakult ki nagyobb arány a két gárda között. Játéklehetőséget kaptak a fiatalok az MKC-ban Csekő Brigitta valamint Török Rebeka, a hazai oldalon pedig két ifjúsági korú játékos, Sztanó Kincső és Agócs Alexandra.  A junior világbajnok Hlogyik Petra védései és gólja után 28 - 26-os hazai fórt mutatott az eredményjelző a 47. percben. Az MKC azonban Tanja Asanin, Bojana Milic és a nagyon elemében lévő Tóth Gabriella átlövés góljaival fordítani tudott. Így a nagyon hasznos, kimondottan jó hangulatú felkészülési mérkőzést végül a Motherson-Mosonmagyaróvár nyerte meg. Aminél azonban hangsúlyosabb, hogy ismét együtt tudott játszani a mosonmagyaróvári csapat, amit jól érzékelhetően vártak már és élveztek is az MKC kézilabdázói. 

Gyurka János: - Az edzések, a csapatépítés szempontjából hosszú válogatott szünet van mögöttünk, így nagyon nagy szükségünk volt a játékra. Ezért nagyon jó, hogy sikerült még egy gyakorló találkozót megszerveznünk és lejátszanunk a Dunaújvárosi KKA gárdájával. Még nem volt teljes a keretünk, de világbajnokságról visszatérők, az új játékosunk és a fiatalok szempontjából is hasznos volt, hogy együtt kézilabdázhattak. Ez volt a célunk, ezt sikerült most megvalósítanunk, elsősorban a kiváló formában kézilabdázó Tóth Gabriella vezérletével. Az pedig a csapatunk egységét, erejét mutatja, hogy Szemerey Zsófi és Tóth Eszter is elkísérte a társait erre a felkészülési mérkőzésre.