JÓ GONDOLATOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.06.
Lezárult a 2021-2022-es NB I-es női kézilabda bajnokság a válogatott szünetig tartó első szakasza, amelynek értékelésére Tóth Gabriellát kértük. A nyáron Mosonmagyaróvárra visszatérő játékost a bajnokságról, a válogatottról, a Motherson-Mosonmagyaróvár szerepléséről és a saját teljesítményéről kérdeztük.

 - Úgy gondolom, hogy az öt megszerzett pontunkkal elégedettek lehetünk, hiszen csak a bajnok Ferencváros otthonában nem sikerült azokat gyarapítani - nyilatkozta a játékos. - A hazai mérkőzéseinket hoztuk, a másik fővárosi ellenfelünk az MTK Budapest elleni egységet pedig én értékesnek tartom, mert kevés csapat tud majd pontot szerezni fog az Elektromos Csarnokban. Amennyiben így tudjuk folytatni a bajnokságot, folyamatosan képesek leszünk erre a teljesítményre, akkor elérhetjük a céljainkat. Arra felkészültünk, hogy a tavalyi sikeres év után nagyon figyelnek az ellenfelek az MKC csapatára, nehéz lesz tehát mindegyik mérkőzésünk. Ezért a hazai találkozóinkra különösen figyelünk, meg akarjuk hálálni a szurkolóink segítségét. Nekünk otthon játszani valóságos Kánaán, annak a fantasztikus hangulatát mindenképpen ki kell használnunk.  

- Mit gondolsz a bajnokság első négy fordulójáról, amelynek során a vártnál talán több meglepő eredmény is született?
- Az első négy forduló még csalóka, mert a kezdeti lendület megvan, de azért ez még nem reális képet mutat a csapatokról. Ez az állítás pedig igaz azokra a csapatokra is, amelyek gyengébben kezdték a bajnokságot. Mindenhol sok az új játékos, még alakulnak, formálódnak a csapatok és a hullámvölgyekre is kell számítani szinte mindegyik gárdánál. Nemsokára kialakul majd a felsőház, a középmezőny és alsóház, de az már most látszik, hogy mindenhol nagyon nagy küzdelemre kell számítani. Az FTC és az ETO ismét külön versenyt fog vívni a bajnoki címért, az újoncok pedig már az eddigi fordulókban is megmutatták, hogy nagyon komolyan megharcolnak az élvonalért. Számolni kell a nagyon erős játékos kerettel rendelkező Debrecennel, de még egyszer hangsúlyozom, hogy az idei még keményebb bajnokság lesz minden csapat számára. 

- Az eredményesség kiemelten fontos, de most arra kérünk, hogy egy kicsit a játék, a teljesítmény szempontjából is értékeld az MKC helyzetét.
- Az már a felkészülési találkozón, különösen a csehországi tornán is érződött, hogy küzdeni tudó, győzni akaró csapatunk van. A bajnoki találkozókon pedig kiderült, hogy tudjuk egymást segíteni, ahogy mondani szokták, egyben vagyunk. Sokat dolgoztunk a nyári felkészülés alatt, amit ezeknek a bajnoki mérkőzéseknek a tapasztalataival most folytatnunk kell. Nem tartunk még ott, ahol szeretnénk, vannak gyengébb periódusaink a játékban, de azt is érezzük, hogy jó úton járunk. Idő kell még ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást a páros kapcsolatokban, a védekezésben. Nagyon fontos lenne a számunkra, hogy a fiatalok is minél hamarabb és többet hozzá tudjanak tenni a játékunkhoz, mert az idő múlásával egyre nagyobb szükség lesz rájuk. Mi tapasztaltabb kézilabdázók próbáljuk is segíteni, támogatni őket abban, hogy gyorsabb legyen a fejlődésük. 

- Milyen szerepe van ezekben most Tóth Gabriellának?
- A felkészülés nekem nagyon jót tett és annak is nagyon örülök, hogy érzem a bizalmat, sokat lehetek a pályán. Nekem ez legfontosabb és ezt itt Mosonmagyarón, Gyurka Jánostól most megkapom. A fizikai állapotom sokkal jobb, mint az előző idényben, amiben a rengeteg munka mellett az is közrejátszik, hogy sikerült rendbe hozni néhány nagyon rossz állapotban lévő testrészemet. Az MKC csapatával nagyon jó rendszerben dolgozunk, a szakmai stáb figyel a prevencióra, így meg lehet előzni a játékosok túlterhelését. Élvezem a játékot, nem is vagyok elégedetlen a teljesítményemmel, de egy kézilabdázónak minden nap fejlődnie, tanulnia kell. Tudom, hogy tőlem sokat várnak, vezérszerepet kell megoldanom a csapatban, de bármi más visszalépés, egy helyben topogás lenne a pályafutásomban. 

- Komoly tervekkel érkeztél vissza Mosonmagyaróvárra, amelyek közül van, ami már sikerült…van azonban olyan is, ami még várat magára.
- Nyugodtan mondhatom, hogy hazajönni a legjobb gondolatom volt az utóbbi időben, mert valóban jól érzem magam ebben a környezetben. Remek hattással van rám, hogy közel vagyok a családomhoz, az otthonomhoz és a megtaláltam a helyemet is a csapatban. A napokban nagyon kedves születésnapi bulit is szervezetk nekem, amit még a családommal is összehoztak a lányok. Elismerésre méltónak tartom, hogy hat felnőtt válogatott kézilabdázója van a klubnak, mert én már megtapasztaltam azt, hogy milyen megtiszteltetés címeres mezben szerepelni. Legutoljára 2019-ben voltam a magyar válogatott keretében, így természetesen örülnék, ha újra meghívót kapnék. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, olyan formába akarok kerülni, hogy ismét szóba kerüljön a nevem a magyar válogatottban.