JÓ KEZDÉS HORVÁTORSZÁGBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.08.23.
ZORK Jagodina – Motherson-Mosonmagyaróvár 21 - 24 (10 - 13)
Koprivnica, nemzetközi női kézilabda felkészülési mérkőzés, 100 néző.
Vezette: Hunjadi, Zecevic (horvátok)

Jagodina:
Aleksic – Stepanovic 1 (1), Asanin 1, Jovanovic 2, Tatar 3, Zizic 5, Gojkovic 7 (1).
Csere: Ilic, Djurasinovic (kapusok), Sivcev, Nisavic, Stankovski 1, Bulatovic, Glisovic 1. 
Edző: Dragan Markov 

MKC:
Dányi – Katona 5, Popa, Hudák, Horváth B. 1, De Souza 4 (2), Holesová 3. 
Csere: Herczeg (kapus), Tilinger 4 (2), Hajtai, Bardi, Domokos 3, Kellermann, Lancz 4, Szalai Zs. 
Edző: Bognár Róbert 

Hétméteresek: 2/2 illetve, 4/4, Kiállítások: 6 illetve, 6 perc 

Nagyon jól kezdte az első horvátországi mérkőzését a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, hiszen három perc alatt, három – nulla arányban vezetett a Jagodina ellen. Az MKC védekezését és Dányi kapusteljesítményt dicséri az, hogy a szerb bajnokcsapat csak a tizedik percben tudott először gólt szerezni.

Gólerősek voltak a szélsők és a büntetőket is magabiztosan értékesítette De Souza, tehát a támadójátékban is jól teljesített ekkor a csapat. A félidő második felében a montenegrói beálló Tatar góljaival kicsit felzárkózott a szerb csapat, de az MKC cseréi, Domokos, Lancz és Tilinger is két – két góllal szálltak be a mérkőzésbe. Jó volt látni, hogy most az eredményre is figyelve játszott az MKC, de pontosan ezért volt nagy kár az utolsó két perc rövidzárlatáért. Így ugyanis 13 – 7 helyett, a szerbek számára sokkal kezelhetőbb 13 – 10 – es eredménnyel zárult az első félidő. 

A fordulás után ez majdnem meg is bosszulta magát, mert kétszer egy gólra is fel tudott zárkózni az esély lehetőségét megszimatoló ZORK Jagodina. Hullámzó volt az MKC játéka és a jó periódusokban gyorsan visszaállították a „világ rendjét”, a magabiztos három – négy gólos vezetést. A figyelmetlenebb időszakokban azonban a támadások befejezésénél hibáztak a játékosok és az így megszerzett labdákból induló lerohanásokat, jó százalékban használta ki a gyors szerb szélső Gojkovic.

Az MKC győzelme azonban nem fogott veszélyben és érezhetően a siker is jól jött már a csapatnak, a játékosoknak. Jól indult tehát a kaproncai torna, de a szombati két találkozón egyenletesebb teljesítményre lesz szükség.

Bognár Róbert vezetőedző: "A győzelemnek örülünk és azt nem is kell megmagyarázni. A nagyobb arányú, akár 8 – 10 gólos sikert azonban elpazaroltuk, mert rendkívül hullámzó volt a játékunk. A hullámhegyeken kimondottan jó dolgokat láttam, a hullámvölgyekben azonban valóban sok volt a hiba. Ezeket feltétlenül ki kell javítanunk és egyenletes jól kell kézilabdáznunk a bajnoki mérkőzéseken."

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök
X