JÓLESŐ BIZALOM - SZEMEREY ZSÓFI RIPORT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.08.
Hetek óta kiemeljük a tudósításokban Szemerey Zsófi teljesítményét, de azt nem tudjuk, hogy maga az érintett mennyire elégedett a saját teljesítményével. Elsőként erről kérdeztük tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár kapusát, de természetesen már az FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzés is szóba került, ami nyilvánvalóan pikáns lesz a nyáron a Fradiból érkező játékos számára.

- Messze vagyok még attól a formától, amelyet én szeretnék, mert gyorsulnom kell és a csapatunk védekezésével is jobb összhangban akarok lenni - nyilatkozta Szemerey Zsófi. – Viszont gyakorlatilag fél év kimaradás után, időre, bajnoki mérkőzésekre van még szükségünk ahhoz, hogy igazán összeszokjunk. Jó úton vagyunk, és ebben én érzem azt a bizalmat, amelyre már nagyon vártam, ami miatt Mosonmagyaróvárra igazoltam. Egyaránt igaz ez a klubra, a szakmai stábra és a társaimra, akik között óriási segítség nekem az, hogy a védekezésünket meghatározó Gyimesi Kittivel már játszottam együtt. Annak is örülök, hogy ilyen gyorsan jó közösséget tudtunk alkotni, mert öten érkeztünk, ami elég magas szám egy kézilabda csapatban. 


- Mi szurkolók úgy látjuk, hogy optimális párost alkottok Herczeg Lilivel. A mutatott formátok pedig azt sejteti, hogy az MKC új kapusedzője Farkas Andrea is eredményesen dolgozik.  
- Régen ismerem Lilit, így pontosan tudtam, hogy vele kapcsolatban mire számíthatok, de még így is meglepett, hogy most szinte félszavakból megértjük egymást. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni és komoly előnyünk az is, hogy elsősorban a méreteink miatt, teljesen más stílusban védünk. Jó párost alkotunk tehát és ezt remekül segíti a kapusedzőnk, akivel valóban nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Farkas Andrea ugyanis nem csak kiváló szakember, hanem rendkívül kellemes, pozitív személyiségű edző. Remek meglátásai vannak és tud dicsérni, önbizalmat adni nekünk, ami nagyon fontos. Hárman egy kis külön egységet alkotunk tehát a csapatban, amely szintén tele van nyerő típusú játékosokkal.

- Többen kiemelték a Debrecen elleni sikert követően, hogy az MKC csapatként volt jobb az ellenfelénél. Egyet lehet érteni ezzel a megállapítással?  
- Tökéletesen igaz ez a megállapítás, mert a bent a pályán mi is úgy éreztük, hogy a DVSC játékosok inkább egyénileg próbálkoztak. Mi pedig csapatként voltunk erősek, abban voltunk jobbak, ami a bravúros győzelemhez vezetett. Ez a siker komoly alapot adhat nekünk a folytatáshoz, de természetesen elszállni sem fogunk tőle. Magasra emeltük a mércét, de pontosan tudjuk, hogy ezentúl sokkal jobban fognak figyelni is az MKC csapatára. Ezt rögtön a debreceni találkozó után ki el is mondta Gyurka János kiemelve, hogy ezt kizárólag együtt, erős közösségként tudjuk majd ellensúlyozni. Olyan teljesítményt kell tehát nyújtanunk minden találkozón, hogy abból erőt tudjunk meríteni a folytatáshoz a jelenlegi nagyon sűrű szezonban. 

- Szerdán a Ferencváros következik és vélhetően nem is lehetett volna jobban megfogalmazni ennek a mérkőzésnek elvárásait.  
- Jelentősen átalakult a Ferencváros a nyáron, hiszen sok új kézilabdázó érkezett a zöld - fehérekhez. Úgy tűnik, hogy erősödött is Elek Gábor alakulata, amire bizonyíték volt a Vác elleni bajnoki rajt is, ahol nagyon magabiztos volt Fradi. A bajnokságban más célokért fogunk majd küzdeni, de én azt gondolom, hogy egy találkozón biztosan lesz a számunkra is lesz egy kis esély és azt meg kell próbálnunk megragadni. Egyértelműen a tudásunk legjavát kell nyújtanunk, ami csak akkor sikerülhet, ha felvesszük a mérkőzés ritmusát, bátran, felszabadultan kézilabdázunk. Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök