JUNIOR VÁLOGATOTTAK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.02.
A magyar női junior válogatott a Budaörs élvonalbeli csapatával játszott felkészülési mérkőzést kedden a budapesti Elektromos csarnokban.
Megszokott, hogy a Győrben rendezendő korosztályos Európa-Bajnokságra készülő fiatalok, NB I-es ellenfelekkel játszanak edzőmérkőzéseket. Azt is tudtuk, hogy Herczeg Lili az MKC új kapusa alap játékosa a junior válogatottnak, de arról viszont örömmel számolunk be, hogy Domokos Dalma is szerepet kapott a nemzeti csapatban. Az MKC fiatal jobbszélsője, kezdő játékos volt Vlagyimir Golovin csapatában és a mérkőzés hatodik percében be is talált a budaörsiek kapujába. A döntetlen eredménnyel zárult mérkőzésen, Herczeg Lili megbízható kapus teljesítményére és bravúrjaira is szükség volt, mert a junior válogatott most nélkülözte néhány meghatározó játékosát.     

"Első alkalommal hívtak meg a junior válogatottba - mondta Domokos Dalma az MKC játékosa – és nagyon örültem ennek a lehetőségnek. A serdülő és az ifjúsági válogatottakban szerepeltem, de juniorként meghívót kapni egészen más érzés. Hétfőn két edzésünk volt és kedd délutáni mérkőzést megelőzően is tartott egy foglalkozást Vlagyimir Golovin. Bánfai Kira sérülése miatt, én voltam az egyetlen jobb szélső a keretben és így végig játszottam a Budaörs elleni találkozót. Alaposan el is fáradtam, de azt hiszem, hogy egy jó mérkőzést játszottunk és nem okoztam csalódást."
Forrás: MKSZ/Cseh Péter

Szombaton az MKC is az Elektromos csarnokban játszik és nemsokára a Budaörs is az ellenfelünk lesz a bajnokságban. Milyen tapasztalatokat szereztél ilyen szempontokból?

"Az Elektromos csarnoka régi építésű, de tökéletesen rendben tartott és hangulatos sportlétesítmény. Viszonylag kevés nézőt tud befogadni és így a csapatunkat elkísérő mosonmagyaróvári szurkolók buzdítása erőteljes lehet majd szombaton. A teljes kerettel érkező budaörsi csapat pedig nagyon motivált volt. Bíznak abban, hogy a hátralévő fordulókban sok pontot tudnak még szerezni és így is készülnek. Nagyon sokat futottak a keddi mérkőzésen, ahol megpróbáltak lerohanások után és átlövésekből is gólokat szerezni."
Forrás: MKSZ/Cseh Péter

Női junior válogatott, felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG U19-MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL 26-26 (12-14)

Budapest
Játékvezetők: Rontó, Szanyi.

Magyarország U19: Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Albek 7 (2), Borgyos 2, Domokos 1, Gerháth, Kellermann 4, Stranigg 1, Takó 1, Vámos 9 (1), Varga 1, Zámori. Edző: Golovin Vlagyimir

Budaörs: Sipeki, Wéninger [kapusok], Braun 2 (1), Csáki 1, Dávid-Azari 4 (1), Ertl 1 (1), Gerháth 5, Hajduch, Horváth 4 (1), Mézes 3 (1), Pálos-Bognár 3 (1), Soós, Szabadfi 3. Edző: Fülöp Péter

Kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 8/6
Forrás: MKSZ/Cseh Péter
Következő mérkőzés
NB I, 4. forduló
2019.09.20., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
MKC - vs - Érd