KAPITÁNYOK KÖZT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.03.
A magyar és a szlovák női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya is az UFM Arénában tekintette meg az MKC – Kisvárda bajnoki találkozót.
Kim Rasmussen egyedül érkezett az UFM Arénába, a kollégáját Ján Packát pedig elkísérték a szlovák szövetség munkatársai.

"Érdekesnek ígérkezik ez a bajnoki mérkőzés – mondta a magyar válogatott, dán származású kapitánya Kim Rasmussen – és én minden csapatot szeretnék megnézni a saját csarnokán. Elsősorban ezért jöttem el Mosonmagyaróvárra, de természetesen a válogatott keretben számításba vett szélső Orbán Adrienn és kapus Pásztor-Horváth Bettina játékát is figyelem."

"A számomra dupla öröm, hogy itt lehetek, mert kézilabda mérkőzésre és Magyarországra is mindig nagyon szívesen jövök – folytatta a beszélgetést Ján Packa. Ma pedig több válogatott játékosomat is láthatom, hiszen a hazai csapatból Bízik Réka, Lucia Gubikova és Simona Szarková, a vendégeknél pedig Marianna Rebicová is pályára léphet. Bízom abban, hogy egy magas színvonalú találkozót látunk majd, ahol ők is jó formában kézilabdáznak."

A két kapitány várakozásai be is igazolódtak és ők élénk érdeklődéssel figyelték a találkozó első harminc percét. A néhány megjegyzésükből és kérdésükből pedig kiderült, hogy maximálisan ismerik a csapatokat, játékosokat és a magyar bajnokságot. A szünetben elmondták, hogy teljesen nyílt a találkozó, de Kim Rasmussen megemlítette, hogy megnyugtatóbb lenne az előnyünk, ha a félidő hajrájában kihasználtuk volna a helyzeteinket. Kiemelték, hogy fantasztikus a hangulat a csarnokban és ez nagyon pozitív hatással van a játékosok teljesítményére.

Kim Rasmussen: "Hallottam már arról, hogy Mosonmagyaróváron nagyon szeretik szurkolók a csapatukat, de még így is nagyon meglepett ez az atmoszféra. Csináltam is néhány videó felvételt a szurkolókról a telefonommal azért, hogy ezt megörökítsem. Óriási plusz energiákat ad egy ilyen szurkolótábor egy csapatnak és ezt érezni is lehet a hazai gárda teljesítményén. Az MKC szervezetten és keményen védekezik és a támadások során is elég pontos és ezzel szerintem meg is lepte az inkább az egyéni képességekre építő kisvárdai csapatot."

Ján Packa: "Nagyon tettszik a mérkőzés és azt gondolom, hogy a csapatok helyezéséhez képest a színvonal is nagyon magas. Az jól látszik, hogy a Kisvárda gárdájában sok kiváló kézilabdázó van, de én egységesebbnek érzem a hazai csapatot. Tapasztalt kézilabda edzőként pedig azt is tudom, hogy ilyen közönség bele tudja hajszolni a csapatát a győzelembe."

A folytatásban a két szakembert is magával ragadta ez az izgalmas, sőt szinte a végtelenségig kiélezett mérkőzés. Ők is felállva tapsoltak a találkozó legszebb góljának, annak a kínai figurának, amikor Tilinger Tamara átadását, Bízik Réka váltotta gólra. Felszisszentek a remekül teljesítő kapusunk Scholtz Andrea sérülésénél és nagyon sajnálták, hogy nem tudta folytatni a játékot. A véghajrában pedig, a feladatuknak megfelelően igyekeztek ugyan semlegesek maradni, de maradjunk annyiban, hogy azt itt az MKC hazai mérkőzésein egyszerűen nem lehet!

Ján Packa: "Sejtettem, hogy még fokozódni fog a feszültség a második harminc percben és így is lett. Még mi is nagyon izgultunk, pedig a szurkolókkal ellentétben mi csak külső szemlélőként figyeltük az eseményeket. Minden elismerést megérdemel a hazai gárda és nagyon örülök annak, hogy a szlovák válogatott játékosok is sokat tettek ezért a győzelemért. A számomra viszont örömteli volt Rebicova játéka is, hiszen talán ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a kisvárdai csapatban."

Kim Rasmussen: "Nagyon örülök annak, hogy itt voltam és így részese lehettem ennek a sportszerű és izgalmas bajnoki találkozónak. Természetesen sok szakmai tapasztalattal is szolgált ez a találkozó és láttam néhány igazán figyelemre méltó játékost a mosonmagyaróvári csapatban. Őszintén gratulálok az MKC gárdájának, mert a céljaik elérése szempontjából, két nagyon értékes bajnoki pontot szereztek. Egyértelmű, hogy szakmailag jó úton járnak és így kimondottan értékes tagjai a magyar élvonalbeli bajnokságnak. Azt a hangulatot, szenvedélyt és energiát ugyanis példaértékűnek tartom, amit itt Mosonmagyaróváron tapasztaltam."