KAPUFA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.04.07.
Felesleges lenne tagadni, hogy gödörbe került a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata az elmúlt hetekben. Ráadásul az Alba Fehérvár elleni szerdai találkozón még a szerencse sem segített, hiszen a hazai lövések rendre kifelé perdültek a kapufáról. Csak erre azonban nem lehet fogni ezt a vereséget…


Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC 25 - 28 (13 - 15) 
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 18. forduló  
2021 április 07. szerda 18.30 óra  
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  
Vezette: Medve Róbert - Südi Péter   

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Domokos 1, Kovács P. 4, Hudák, Horváth B., Szarková 4, Stranigg Zs. 4. Csere: Soltész (kapus), TÓTH E. 9 (3), Lancz 2, Katona 1, Sirián, Gyimesi.  
Edző: Gyurka János  

Székesfehérvár: PIJEVIC - Töpfner 3, Afentaler 3, BESSZER 5, Bardi 2, TRISCSUK 6, Szarka A. 3. Csere: Tóth N. (kapus), Boldizsár 1, GERHÁTH K. 5 (4), Rózsás, Varga E. 
Edző: Józsa Krisztián  

Kiállítások: 6, ill. 2 perc  
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4
 
Meglehetősen rossz passzban lévő csapatok várták a szerdai bajnoki mérkőzést, hiszen az Alba öt, az MKC pedig négy vereséggel zárult bajnoki találkozó után találkozott egymással. A hazai csapatból továbbra is hiányoztak a „H” betűsök, Hajtai, Herczeg és Holesová, a vendégek pedig a Dányi, Szabó-Májer, Dubán, Utasi négyest nélkülözték.
A feketék és fehérek fej-fej mellett haladtak az első percekben, mert igaz rendre a Mosonmagyaróvár vezetett, de nagyon egyenlő erők küzdelmének látszott ez a találkozó. Később erőteljesebb, hatékonyabb lett az MKC támadásban és három gólos előnyt is szerzett.  Az érezhető volt, hogy meccsről-meccsre jön vissza az MKC, a játéka azonban még nagyon hullámzó volt. Az MKC csapatkapitánya Tóth Eszter és az elnyűhetetlen Triscsuk Krisztina tartották meccsben a csapataikat, a kevés gólt, viszont rengeteg felső kapufát hozó első játékrészben. Amelyet az előbb felzárkozó, majd lényegesen jobban is hajrázó vendégek nyertek meg 15- 13 arányban.  

A székesfehérvári fiatalok remeklésével indult a második félidő, hiszen Besszer triplázott, Afentaler pedig duplázott. Az MKC-nak nem sikerült tehát a játékrész első perceiben közelebb kerülni, de tíz perc után megint csak egy gól volt a lemaradása. Nyílt volt tehát a mérkőzés, az edzők pedig érezték, hogy döntő időszak következik, így időt is kért Józsa Krisztián az Alba mestere.
Nagy volt a küzdelem, elég sok hibával, amelyből sajnos egy kicsivel többet produkált a Mosonmagyaróvár. Ráadásul az Alba kapusa, a horvát válogatott Tea Pijevic is sokat javított ekkor a védési statisztikáján. Az MKC azonban nem adta fel, továbbra is keményen küzdött, megint feljött egy gólra, amikor Gyurka János is időt kért, hogy tanácsokkal lássa el a csapatát. Az izgalmas, kiállításokkal és kihagyott büntetőkkel tarkított véghajrában meg is lett volna az esély a fordításra. Az MKC kísérletei azonban kipattantak a kapufáról, míg a másik oldalon, a mindent eldöntő gól is arról csorgott a hálóba.
Persze azért ez nem ilyen egyszerű, mert igaz a kicsit szerencsésebb csapat nyert, de nem érdemtelenül, az önmagát még mindig kereső Motherson-Mosonmagyaróvár ellen. 
  
Gyurka János: - Nagyon ideges, hektikus volt a játékunk, egy-egy támadáson belül is sokat hibáztunk, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni. Sok a valós problémánk, de a fejekben is rendet kell rakni, hogy a saját magunk által kitűzött célt el tudjuk érni. Csapatként jobban teljesített ma az Alba Fehérvár, ezért a győzelmük megérdemelt.  

Józsa Krisztián: - Tudtuk, hogy most megfogható az MKC és szerencsére el is hittük ezen a találkozón. Nagy akarattal kézilabdáztunk és végre volt hatékony végjátékunk, amivel a magunk javára fordítottuk a találkozót. Büszke vagyok a csapatra, mert jól felkészült erre a találkozóra és a játékban ezt tudta is hasznosítani.Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.