KAPUSCSERE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.13.
Azt már a napokban bejelentettük, hogy kapusposzton változás lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában. Az idény végén Mistina Kitty távozik, most pedig az is publikussá vált, hogy Hadfi Gréta érkezik.


A 2001 szeptember 28.-án, Salgótarjánban született Hadfi Gréta a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett. A 2018/2019-es idényben ifjúsági bajnok volt a budapesti zöld-fehérekkel és tagja volt az FTC felnőtt bajnokcsapatának is. Rendszeresen szerepelt a korosztályos válogatottakban, a magyar U17-es csapattal világbajnoki címet szerzett. Kettős igazolással, a Vác csapatában is védett az NB I-ben, jelenleg pedig a második szezonját tölti Érden
.  

- Izgatottan vártam ezt a számomra fontos napot, boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződésemet az MKC-val - nyilatkozta honlapunknak Hadfi Gréta. - Tizenegy évvel ezelőtt Salgótarjánban kezdtem a kézilabdát, de gimnazistaként már a Fradihoz igazoltam. Fiatal játkosként sokat tanultam ott, megismertem azt a legmagasabb szintet, ami azóta motivál. Ezért örültem az MKC megkeresésének, hiszen ez újabb lépcsőfok, komoly lehetőség a karrieremben. Remek munka folyik Mosonmagyaróváron, amit igazolnak az eredmények, a nemzetközi szereplés, így célkeresztben volt nálam a Motherson-Mosonmagyaróvár. Szintlépés lesz a nyári klubváltás az életemben, így minden erőmmel azon leszek, hogy minél előbb fel tudjam venni a ritmust, be tudjak illeszkedni. 

- Tudjuk, hogy nagyon szereted a sportágat, hiszen a nyári változatában is rendszeresen szerepelsz.
- Salgótarjában ismerkedtem meg a strandkézilabdával, ami eleinte csak szórakozás, kikapcsolódás volt a számomra. Idővel azonban úgy tapasztaltam, hogy remek kiegészítő sportág, a nyári szünetben is kiválóan szinten tarja kondíciót. Így tehát a teremidény végeztével szinte azonnal mentem a homokra, ahol egyre jobb eredményeket értem el. Kedvelem a játéknak ezt a formáját is, büszke vagyok arra, hogy a magyar felnőtt strandkézilabda válogatott kapusa vagyok. 

A kapusváltás szakmai okairól, a következő évi keret alakulásáról Gyurka Jánost a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzőjét is megkérdeztük, aki a következőket emelte ki. 

- A jelenlegi csapatunkban két nagyon hasonló stílusban védő kapusunk van, ami nem mindig jó - mondta a szakember. - A védési stílus meghatározó egy kapusnál, így olyan szakmai döntést hoztunk, hogy ezen változtatunk. Hadfi Gréta a közeli zónákból, a szélekről érkező lövéseket nagyon jól védi, ami az eredményesség szempontjából segítség lesz a számunkra. Évek óta figyeljük a teljesítményét, a pozitív kisugárzását, a küzdőképeségét, amelyeket ellenünk is többször megmutatott. Azt várom tőle, hogy ezeket az erényeit, az Érden megszerezett tapasztalataival megerősítve, a nyártól nálunk hasznosítsa. 

- Az idei évben kicsit kitolódik az új igazolások bejelentése a magyar női kézilabdázásban. Lát ebben valamilyen tendenciát, nehezebb összeállítani a következő évi játékoskereteket?
- A többi klub játékospolitikáját nem tudjuk megítélni, nem ismerhetjük azokat az okokat amelyek a hírközlésleket vezérlik. A számunkra az a fontos, hogy már olyan csapatunk van, amelyben nem szükségszerű a széleskörű váltás. Szeretnénk inkább ezt a játékosanyagot kisebb változtatásokkal érlelni, jobb teljesítményre sarkalni. Viszont természetesen mi is a lehető legjobb keretet akarjuk összeállítani, így lesznek még változások, érdemes lesz tehát figyelni a híreket.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó