KARÁCSONYI PÉLDA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.12.19.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U15-ös csapata a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért karácsonyi kezdeményezéséhez kapcsolódott. A csapat egy kisfiú karácsonyi álmát valósította meg, amikor megvásárolt egy Xbox játékot a rászoruló családnak. Természetesen komoly részt vállalt ebben a szülői közösség, de a fiatal kézilabdázók a saját zsebpénzüket is felajánlották az ajándékra.


- A lehetőségekhez képest sok időt töltöttünk együtt a gyerekekkel, hiszen amikor csak lehetett ott voltunk a mérkőzéséken, volt közös főzés, kenuzás és gokartozás - mondta a kapus Szikra Kata édesanyja, Szikráné Guzmics Andrea. - Egyértelmű volt tehát, hogy szervezünk egy közös karácsonyi akciót is, amivel csatlakozunk a Példa Egyesület angyalkáihoz. Ennek a szervezettnek az idén decemberben már több ötszáz karácsonyi álmot sikerült megvalósítania. Főként olyan tartós élelmiszerből tisztálkodási szerekből és játékokból álló csomagokat állítanak össze, amelyek örömet okoznak a nehéz sorsú családoknak. Mi most egy tizennégy éves kisfiú kérését teljesítettük, aki azért szeretett volna egy ilyen játékot, hogy együtt tudjon lenni a testvéreivel. Két kisebb fiútestvére van és minden vágyuk az volt, hogy közösen tudjanak játszani az Xbox szerkezettel. A csapatból mindenki partner volt, hogy beszerezzünk tehát egy ilyen játékot, amivel szeretnénk igazán széppé tenni a számukra a karácsonyi ünnepet.    

- Az egyesületünkben ez a második év, amikor ajándékokat gyűjtünk a karácsonyi időszakban - folytatta a másik kapus Lengyel Niki anyukája, Lengyel Magdaléna, aki önkéntesként dolgozik a szervezetben. - A tavalyi évben százötven csomag készült el, az idén azonban már ötszázharminckét kívánságot teljesítünk. Ezek között persze kis dolgokra kell gondolkodni, hiszen sok helyen örömet okoz egy meleg takaró vagy pizza. A legértékesebb ajándék eddig egy használt kerékpár volt, így az U15-ös csapat meglepetése óriási boldogság lesz, hiszen az Xbox csak egy titkos óhaj volt, mert az bizony nagyon drága játék. 

Az U15-ös csapat az egyik edzés után, saját kis karácsonyi ünnepséget is tartott az UFM Aréna VIP termében, ahol a játékosok megajándékozták egymást. Az előre kihúzott társnak, ötletes, saját maguk által készített csomagot adták át, néhány soros, humoros vers kíséretében. Az ajándékozás során voltak tehát nagy kacagások, de többen el is érzékenyültek a társaik figyelmességén. A jó hangulatot még emelte Faddi-Horváth Annamária szép gitárjátéka és azok a finom muffin-ok, amelyeket Kettinger Rebeka készített.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.