Karácsonyi ünnepség az MKC-nál

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.12.19.
Megtartotta karácsonyi ünnepségét a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club.

Az eseménye díszvendége az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes Kocsis Erzsébet volt, akit 1995-ben a világ legjobb játékosának választottak.


Az ünnepségen elsőként Horváth Cs. Attila összegezte a 2018-as esztendőt.

„Sok dologban sikerült előre lépnünk az idén – kezdte évértékelő beszédét a klub elnöke. A legfontosabb az NB I-be való visszajutás volt, ahol szeretnénk megkapaszkodni. A szakmai stáb sokat dolgozik ezért. Jó érzés egy olyan klub elnökének lenni, amely ennyi szeretet kap a szurkolóktól. Már megvannak a céljaink a jövőre nézve, ezeket igyekszünk teljesíteni.”

Az ünnepségen fellépett Kránitz Nelli, a Pulzus TSE és Léber László vezetésével a Móra Ferenc Általános iskolai diákjai is, akik karácsonyi műsorukat adták elő. A mosonmagyaróvári önkormányzat részéről Dr. Iváncsics János értékelte az eredményeket.

„Nagyon szép évet zárt a klub – mondta a város alpolgármestere. Remek eredményeket sikerült elérni, amelyekre mi is büszkék vagyunk. A városnak nagyon fontos a kézilabda, és mindent meg is teszünk azért, hogy klub hatékonyan tudjon működni. Jó látni a sok fiatal kézilabdás palántát, és azt, hogy a sportág nagyon gyorsan gyökeret vert Mosonmagyaróváron.”

Az MKC karácsonyi ünnepségen a klub minden játékosa külön ajándékot kapott és folytatódott az a hagyomány is, hogy minden korosztályban megválasztják az év játékosát. Az egyéni elismeréseket idén Kocsis Erzsébet adta át.

Az év játékosai:


U8 - Csáki Veronika (edző: Blahovits Eszter)


U9 - Szalai Zoé (edző: Blahovits Eszter)


U11 - Muszik Mira (edző: Farkas Veronika)


U12 - Tolnai Fanni (edző: Kránitz János)


U13 - Csák Viola (edző: Kránitz János)


U14 - Sztranyovszky Laura (edző: Vura József)


Serdülő - Pusztai Bianka (edző: Vura József)


Ifjúsági - Fenesi Renáta (edző: Balogh Sándor)


U22 - Domokos Dalma (edző: Balogh Sándor)

Sztranyovszky Laura: „Nagyon örülök, hogy én lettem a legjobb. Több éve játszom az MKC-ban, most is két korosztályban. Nagyon örülök, hogy több fronton számítanak rám. Élvezem a kézilabdát és szeretek itt játszani.”


Tolnai Fanni: „Nagy az öröm, hiszen tavaly és idén is engem választottak a legjobbnak. Jól érzem magam a klubnál, sokat tanulok és sok barátnőm is van.”

Az ünnepség után az Eu-Fire Mosonmagyaróvár egy jótékonysági mérkőzésen lépett pályára a másodosztályú Kispest ellen. A mérkőzés jegybevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórház gyermekosztályát és a háromévesen súlyos beteg Bihari Kristóf családját támogatta a klub.

A találkozó félidejében több száz plüssállat repült a pályára. Az akciót a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete szervezte, a játékokat a helyi óvodáknak adományozzák.

Az MKC könnyed győzelmet aratott a tartalékos kispestiek ellen. A mérkőzésen a klub két új igazolása, Katona Flóra és Simona Szarková is pályára lépett.


Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Kispest NKK 32-18 (18-7)
UFM Aréna, 600 néző
Jv.: Cseszregi, Sipos

MKC: Scholtz – Katona 5, Gyimesi, Bízik B. 2, Bardi 3, Kopecz 4, Bízik R. 4. Csere: Kovacsicz 4, Marics 2, Szarková 6 (1), Szalai, Hajtai, Horváth B. 1, Márczy, Hudák 1, Domokos. Vezetőedző: Bognár Róbert

Kispest: Andrási – Balogh V. 4 (1), Felső 1, Karalyos, Hanusz 1, Mód 1, Szabó E. 3 (1). Csere: Győri (kapus), Tarjányi 1, Őz 6 (2), Pastorek 1. Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

Hétméteresek: 1/1, ill., 5/4
Kiállítások: 10 perc, ill., 4 perc

/Horváth Péter/

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B