KEDDEN SORSOLNAK ELLENFELET AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.17.
Kedden tizenhat órakor kezdődik az a sorsolás, amelyet követően megkapja az ellenfelét a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata az Európa-Liga harmadik selejtező körében. Az elmúlt hétvégen játszották le a második selejtező kör visszavágóit, így kialakult az a mezőny, ahonnan ellenfelet kaphat az MKC. Ez lesz az utolsó selejtező, ahol majd oda-visszavágós rendszerben, tehát két mérkőzésen dől el, hogy melyik tizenkét csapat kerül be a selejtezőkből a csoportkörbe.

Az idén is négy csoportban zajlanak majd a küzdelmek, ahová kiemeltként most a DVSC Schaeffler, a dán Ikast Handbold, a norvég Molde Elite és a francia Paris 92 került. Tizenöt együttes, köztük a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Praktiker-Vác ebben a selejtező körben kezdi el a szereplését. Tizennyolc gárda pedig már selejtezett, amit sikeresen teljesített a negyedik magyar résztvevő a Siófok KC. 


A jelenlegi huszonnégyes mezőnyt két csoportba sorolták, így az erősebb ellenfelek egyenlőre el fogják kerülni egymást. A Motherson-Mosonmagyaróvár is az első kalapból várja az ellenfelét, amely érkezhet Norvégiából, Németországból, Dániából, Spanyolországból, Szerbiából, Svájcból, de akár lehet a magyar rivális is a Balaton-partjáról.

Az Európa-Liga sorsolásra váró csapatok 1. kalap:
Motherson-Mosonmagyaróvár, Praktiker-Vác (magyar), ES Besancon Feminin, Neptunes De Nantes (francia), BV Borussia 04 Dortmund, Buxtehuder SV (német), CS Ramnicu Valcea, SCM Magura Cisnade (román), Sola HK (norvég), HC Podravka Vegeta (horvát), Viborg HK (dán), IK Savehof (svéd)

Az Európa-Liga sorsolásra váró csapatok 2. kalap:
Siófok KC (magyar), Thüringer HC, VFL Oldenburg (német), Costa De Sol Malaga, Super Amara Bera Bera, Rocasa Gran Canaria (spanyol), Fana (norvég), H65 Höőrs HK (svéd), Nykobing Falster HB (dán), ZRK Zeleznicar-Indjija (szerb), LC Brühl (svájci), MKS Zaglebie Lubin (lengyel)