KEDDI ELLENFELÜNK – ROSZTOV DON

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.29.
A világ egyik legjobb női kézilabdacsapata, a Rosztov Don lesz az MKC vendége kedden 18.30 órakor az UFM Arénában. Az orosz gárda a tavalyi Bajnokok Ligája sorozatban a döntőig menetelt, s ott is csak egyetlen góllal maradt alul a Győri Audi ETO KC ellen. Őket láthatjuk tehát most a mosonmagyaróvári találkozón, amelyre még korlátozott számban lehet jegyet vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben és a mérkőzés napján a sportcsarnokban, másfél órával a kezdés előtt. (Szerdán 17.30 órakor a Szombathely gárdája látogat Mosonmagyaróvárra. Erre a találkozóra a belépés ingyenes!))

A rosztovi együttes négyszeres orosz bajnok és két alkalommal még a volt Szovjetunió legjobbja is volt. A klubbot 1965-ben alapították meg Oroszország egyik legrégebbi városában, Rosztelmans Rosztov néven és a mai nevét 2002-ben kapta. A kilencszeres orosz kupagyőztes 1990-ben megnyerte az EHF, kupagyőztesek számára kiírt európai kupáját. Az igazán kiemelkedő sikerek azonban az elmúlt évekhez kapcsolódnak, hiszen 2017-ben EHF kupagyőztes volt a csapat, amely jelenleg egyeduralkodó az erős orosz bajnokságban.


A francia Frédéric Bougeant is nagyon jó munkát végzett vezetőedzőként a csapattal, akinek a helyét 2018-ban Ambros Martin vett át. Az 51 éves spanyol szakember a hazájában SD Itxaco és ezt követően, hat évig a Győri Audi ETO KC vezetőedzője volt. Nagyon jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, mert nemrég irányította a magyar és román válogatottat is. Két évre szerződött a rosztovi együtteshez, ahol további építkezést és közben sikereket várnak a négyszeres BL-győztes edzőtől.


A csapat másodedzője Hlavaty Tamás, aki 2014/15-ös idényben volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőedzője. Róth Kálmántól vette át a csapatot, amelyet a következő idényben ő adott át Varga Józsefnek. Az orosz csapat jelenleg Ausztriában edzőtáborozik és onnan érkezik a keddi felkészülési találkozóra. A bajnokság mellett, az új Bajnokok Ligája sorozatra is készülnek, ahol a csoportkörben a dán Team Esbjerg, a lengyel MKS Perla Lublin és a román CSM Bucuresti lesznek az ellenfelei.


Tavaly a negyeddöntőben a BL-ben szereplő másik magyar csapattal, a Ferencvárossal is találkoztak és kettős győzelmet arattak a negyeddöntőben. Az oroszok elsősorban hazai játékosokra épülő kerete nem sokat változott a nyáron, amit mutat a jelenlegi névsoruk és a BL-döntő összeállítása. A győri rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott ellen is hét gólt szerző, az álomcsapatba is beválasztott jobbátlövő, Maszlova azonban egyre több szerepet kap a csapatban. A Metzingentől érkező, német válogatott Julia Behnke pedig komoly erősítés lehet a rosztovi gárda számára.


Rosztov Don (2019/20-as játékoskeret és mezszámok):


Kapusok: 1. Galina Mehgyijeva, 16. Darja Tkacseva, 21. Anna Szedojkina, 84. Mayssa Pessoa (brazil).


Mezőnyjátékosok: 6. Julia Managarova, 7. Majja Petrova, 8. Anna Szeny, 9. Ana Paula Rodrigues (brazil), 10. Lois Abbingh (holland), 13. Anna Vjahirjeva, 14. Valerija Szobkalo, 15. Marina Szudakova, 17. Vladena Bobrovnyikova, 18. Valerija Maszlova, 19. Kszénija Makajeva, 22. Alekszandra Szmirnova, 23. Regina Kalinyicsenko, 44. Anasztázia Savman, 51. Maria Tazsenova, 63. Krisztina Kozsokar, 77. Irina Nyikitina, 80. Anasztázia Duljeva, 87. Angelia Burmisztrova, 88. Polina Kuznyecova, 93. Julia Behnke (német), 99. Viktória Borscsenko (ukrán).


BL-DÖNTŐ:


Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don (orosz) 25–24 (15–11)
Budapest, 12 000
néző. V.: Brehmer, Skowronek (lengyelek).
GYŐR:
Leynaud – BÓDI 3, Groot 1, S. Oftedal 3, BRATTSET 3, E. AMORIM 7, Görbicz 6 (5). Csere: GRIMSBÖ, Kiss É. (kapusok), V. Kristiansen 1, Anne Hansen 1, Pintea, Tomori, N. Mörk, Fodor Cs. Edző: Danyi Gábor.
ROSZTOV:
Szedojkina – MANAGAROVA 5, Vjahireva 3, Szeny 1, MAKEJEVA 5, ABBINGH 7 (3), Kuznyecova 2. Csere: Pessoa, Mehgyijeva (kapusok), Borscsenko, Tazsenova, Bobrovnyikova 1, Kozsokar. Edző: Ambros Martín.
Kiállítások:
14, ill. 12 perc.
Hétméteresek:
6/5, ill. 3/3.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó