KÉPZELT RIPORT AZ MKC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.03.23.
Megszerveztük, de aztán már meghívót sem volt értelme küldeni a sajtótájékoztatóra. Pedig nagyon fontos bejelentések történtek volna a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatának múltjáról, jelenéről, de természetesen főként a jövőjéről…

A vírus, a vészhelyzet mindent felülírt, az esemény elmaradt, de most játsszunk el a gondolattal, mi is hangzott volna el március 18-án, az UFM Aréna VIP-termében?!  


"Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke köszöntötte a média megjelent képviselőit, valamint a meghívott vendégeket, akik az összefogást is jelképezve jelentek meg a klub rendezvényén. Az elnök elmondta, hogy az együttes a tavalyi remeklését is felül múlva, idén története legelőkelőbb pozíciójában, a kilencedik helyen tanyázva várja a bajnokság hajráját, ráadásul pedig az első alkalommal kiírt női Liga-kupában elődöntőbe jutott, és a végső sikerért küzd. Az utánpótlás csapatok közül az NB II-es felnőtt bajnokságban szereplő fiatalok ezüstérmes helyen dobogósok, az ifjúsági és a serdülő együttesek remekül helyt állnak a saját pontvadászatukban, míg a legfiatalabbak, több korosztályban is méltóképpen képviselik az MKC-színeket. A sikeres családi nap, a karácsonyi ünnepség, a jótékonysági mérkőzés, az infrastrukturális fejlődések, a szülői klub megalakítása, az év szurkolója választás, mind-mind az MKC-család egységét jelzik. A klub rendezte örökölt adósságainak nagy részét, jelenleg nincs lejárt tartozása, az új TAO-pályázatot határidőre benyújtotta, s a szövetség által  kiírt licence kérelmet is elkészíti.  
Tibori Pál Levente, a névadó, a világ legnagyobb autó visszapillantó tükör gyártó cége, a Motherson kelet-európai és németországi alelnöke, hangsúlyozta, jó döntés volt a klub mögé állni, mert a régióban rendkívül népszerű, sikeres a csapat, amely immáron az ő büszkeségük is.  
Dr. Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, minden elismerést, támogatást megérdemel a klub, hiszen mély válságból állt talpra ilyen gyorsan, ráadásul sport és marketing szempontból nem csak Mosonmagyaróvár, de az egész Szigetköz első számú csapatává vált. Országosan is remek visszajelzéseket kap az együttesről, amelynek hazai mérkőzéseit telt ház, fergeteges hangulat jellemzi. 

Dr. Árvay István polgármester szerint nem kérdés, hogy Mosonmagyaróvár és az MKC neve viszonylag rövid idő alatt összeforrott, mára a városban kiemelkedő eseménnyé váltak a csapat hazai találkozói, állítja, életérzéssé vált „MKC-ésnek” lenni. Kialakult egy erős támogatói kör és elnökség, egy folyamatosan bővülő szurkolótábor, utánpótlásbázis, tehát vonzó az MKC-család tagjának lenni! Az önkormányzat természetesen kiemelten kezeli klubot, de a miniszter úr, a helyi cégek jelentős segítsége is kell ahhoz, hogy az egyesület anyagi háttere biztosítva legyen a világ legerősebb női kézilabda-bajnokságában. 
Ezután újra Horváth Cs. Attila elnök vette át a szót, aki elmondta, hogy szinte teljesen kialakult az élvonalbeli csapat következő idénybeli játékoskerete, amely új vezetőedző irányításával kezdi majd meg a nyári felkészülést. Az bizonyos, hogy Laura Popa után Karol de Souza és Ferenczi Annamária is távozik az együttesből, valamint bizonytalan még Marija Holesova és Dányi Bernadett sorsa. A mostani gárdából a jövő szezonra érvényes szerződése van a következőknek: Herczeg Lili, Fritz Noémi, Katona Flórára, Domokos Dalma, Lancz Barbora, Bardi Fruzsina, Horváth Bernadett, Hajtai Vanessza, Hudák Emma, Szalai Zsuzsanna, Kellermann Dóra. A klubvezetés az elmúlt napokban új szerződést kötött Gyimesi Kittivel, Simona Szarkovával és Tilinger Tamarával, s persze néhány helyi fiatal is tagja lesz majd a keretnek. Az eddig szakvezető, Bognár Róbert, akinek irányításával egyébként a csapat három éven keresztül teljesítette a klub célkitűzéseit, marad az egyesületnél, és utánpótlás-igazgatóként tevékenykedik a jövőben. 

És akkor most jöhetnének a bejelentések az új edző és az öt új játékos kapcsán, ám a klub úgy döntött, hogy ezeket a neveket a következő napokban, a hivatalos honlapján, facebook oldalán tárja majd a szurkolói, szimpatizánsai elé…” 


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó