KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.22.
Kedden este éves beszámoló közgyűlést tartott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesülete, amely után Guntram Thurnher elnökkel és Gyurka János vezetőedzővel beszélgettek a szurkolók. A közel két órás eszmecserén sok kérdés felmerült, nem kerülték a kényesebbeket sem a jelenlévők, de pontosan ezért volt hasznos ez a találkozó.

Elsőként Gyurka János kapott kérdéseket, amelyekre úgy adott szakmai válaszokat, hogy azok a közönség számára is tökéletesen érthetővé váltak. Szóba került a csapat szélsőjátéka, a büntetők végrehajtása, az időkérések tematikája, a játékvezetés, a válogatott meghívók és a nyári igazolások szerepe. A szakember beszélt az Európa-Liga sorozat tanulságiról, kiemelve azt a tényt, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár komoly elismerést szerzett a nemzetközi mezőnyben, jó hírét vitte a városnak a világban. 


A közel ötven MKC szimpatizáns ezután Guntram Thrunher elnök felé fordult, jelezve azokat az észrevételeket, kéréseket, amelyek a mérkőzésekre látogatókat foglalkoztatják. Központi téma volt a Budaörs elleni bajnoki találkozó győri megrendezése, a jegyárusítás nehézségeinek megoldása, a hangosítás javítása. Tökéltesen érthető volt, hogy a kézilabda barátok elsőbbséget szeretnének kérni a csapatnak, a mérkőzéseknek, így ezekről a témákról várhatóan még egy kibővített körben is lesznek egyeztetések. 

Természtesen a célokról a bajnokság hátralévő szakaszáról is kérdeztek a jelenlévők, valamint a következő évi tervek is napirendre kerültek. Gyurka János elmondta, hogy mindent megtesz a csapat az éremszerzésért, de ennek a sorsa már nem csak a saját kezében van. Egyértelmű elvárásként jelölte meg viszont a negyedik hely megszerzését, mert a következő évben az a helyezés jelent biztos indulási lehetőséget az Európa-Ligában. Elhangzott, hogy a nyáron lejáró szerződésű kézilabdázók közül Kovács Patrícia és Mihály Petra távozik, más változást viszont már nem terveznek a klubnál.
Jó hangulatú, előre mutató beszélgetés zajlott tehát a szurkolók és a klubvezetés között, amit Vitéz Péter a szurkolói egyesület elnöke fogott össze. Nem véletlen tehát, hogy egy megbeszélés folytatása, a szurkolókkal együtt tartott évzáró megrendezésének elképzelése zárta az estét. 

- Az egyesületi beszámolót megtartottuk, a pénzügyi beszámolót a tagság elfogadta és egymás között megbeszéltük a folyamatban lévő dolgainkat, ügyeinket - mondta Vitéz Péter a Mosonmagyaróvári Kézilabda Szurkolók Egyesületének elnöke. - Várjuk az elmaradt tagdíjak befizetését, hiszen a mi működésünket a pénzügyi helyzetünk alapjaiban határozza meg. A közgyűlés utáni beszélgetésen aktívak voltak a szurkolótársaink, udvariasan kérdeztek, de jelezték azokat az elvárásaikat, azokat a prioritásokat, amelyek foglalkoztatják a mosonmagyaróvári kézilabda csapatot támogató embereket. Hasznos, időszerű volt ez a beszélgetés, mert azt gondolom, hogy kölcsönösen tisztább képet látunk, ez pedig sokat segíthet az együttműködésünkben.