Fontos meccsek előtt – Bognár Róbert gondolatai a kupa és bajnoki mérkőzések között

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.19.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata hozta a kötelező győzelmet a mohácsi kupamérkőzésen.
A bajnokságban azonban ismét egy nehéznek ígérkező, idegenbeli találkozó vár a csapatra a székesfehérvári Alba FKC ellen. Bognár Róbert az MKC vezetőedzője a következőket mondta a két találkozó között:

"A győzelem volt fontos és ezt megszereztük Mohácson, de ezen a találkozón, a játékban többet vártam a csapattól. A támadójátékunk azonban még ezen a szinten is elég lassú volt és továbbra is sokat hibázunk a befejezéseknél. A védekezésben pedig nem vagyunk elég agresszívak, nagyon hiányoznak azok a megállító faultok, amelyek a bajnokság elején megvoltak a játékunkban. Érezhető, hogy a csapatunk az MTK és az Érd elleni vereségek után most keresi önmagát, a sebességét, a ritmusát. Sok problémát okoznak a sérülések is, amelyek mostanában sűrűn megtalálnak minket. Nagyon kellene egy sikerélmény nekünk, amire jó példa volt a csütörtöki edzésünk, amikor a lányok a hosszú utazás ellenére is remekül dolgoztak. A mohácsi győzelem kötelező volt, de láttam a játékosokon, hogy jó hatással volt a csapatunkra. A fiatalok teljesítménye is biztató volt és ez azért fontos, mert a két következő bajnoki mérkőzésünk sok mindent el fog dönteni."

A szombati ellenfelünk az Alba FKC eddig tulajdonképpen hozta azokat az eredményeket, amelyeket elvárnak tőlük. Milyen esélyeink lehetnek ellenük a székesfehérvári KÖFÉM csarnokban?

"Nem feltett kézzel megyünk Székesfehérvárra, tehát meg fogunk próbálni mindent azért, hogy egy jó eredményt érjünk el. Ez azonban kizárólag akkor sikerülhet, ha a védekezésünk hatékonyabban működik és a kapusaink is jobban teljesítenek majd. Az Alba FKC kezdő sora nagyon erős és jó formában is vannak a meghatározó játékosiak. Ráadásul most, hogy az első számú beálló az orosz Zhilinskhaite is felépült és így a francia válogatott Mendy ismét az eredeti posztján, irányító – átlövőként játszik. Rá tehát különösen figyelnünk kell, de a széleken nagyon gólerős válogatott játékosiak vannak, tehát Nascimento és Pelczéder Orsolya kikapcsolását is meg kell oldanunk. Nagyon szeretnénk egy igazán jó mérkőzést játszani az Alba FKC ellen, mert az megerősíteni a hitünket. Az pedig egyértelmű most már, hogy bravúr pontokra is szükségünk van ahhoz, hogy elérjük a céljainkat."