KÉSZÜL A CSAPAT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.17.
Az Európa-Liga B. csoportjának utolsó fordulójában komoly tétje van a vasárnap 16.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Neptunes De Nantes találkozónak. Akár egyetlen gólos mosonmagyaróvári győzelem is továbbjutást ér az MKC-nak, a francia győzelem és a döntetlen pedig a Nantes második helyét biztosítja.


- A siófoki Magyar Kupa mérkőzést leszámítva jó periódusban vagyunk, ebből lehet, kell erőt merítenünk. - mondta Szemerey Zsófi a Motherson-Mosonmagyaróvár kapusa. - Veszítenivalónk sincsen, így én nagyon várom a vasárnapi mérkőzést, bízom a sikerünkben. Tudjuk, hogy a Nantes rutinos csapat, sok komoly nemzetközi mérkőzést játszott már, tehát nehéz mérkőzésre számítunk. Az UFM Arénának azonban lehet olyan hangulata, ami még a Ferencvárost is megfogta. Ez az atmoszféra pedig a franciákat is meglepheti, nekünk pedig ismét extra energiát adhat. Ez egy komoly lehetőség, esély a számunkra, egy megméretés, aminek meg akarunk felelni. Franciaországban gyengébben teljesítettünk, viszont ez legyen kiindulási pont az ellenfelünknek. Most Mosonmagyaróváron egy másik, teljesen új mérkőzés következik, amelyen bármi megtörténhet.  

- Az Európa-Liga sorsolás után a szakmai stáb mondta, hogy ez lesz a legerősebb kvartett és az igazukat a csoportmérkőzések be is bizonyították – tette hozzá Lancz Barbora a Motherson-Mosonmagyaróvár átlövóje. - Viszont úgy gondolom, hogy annál jobb végjátékot nem is kívánhatunk, mint hazai pályán játszani a gyakorlatilag döntő mérkőzést. Nagy segítség lesz a számunkra, hogy a saját szurkolótáborunk előtt harcolhatjuk ki a továbbjutást. Komoly eredmény, hogy még van esélyünk elérni a célunkat, de nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, mert a Nantes erős ellenfél. Franciaországban nekem jól ment a játék, sikerült tíz gólt dobnom, de sajnos pontot nem tudtunk ott szerezni. Nagyon szeretnék most is eredményesen kézilabdázni, újra gólokkal segíteni a csapatomnak. Ennél azonban sokkal fontosabb lesz a csapatmunka, mert az fogja eldönteni, hogy melyik csapat jut majd az Európa-Liga legjobb nyolc csapat közé.   

- A legjobb tudásunk szerint fel fogunk készülni és mindent meg fogunk tenni a sikerért a vasárnapi Európa-Liga mérkőzésen - zárta a nyilatkozatokat Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - A tavalyi nemzetközi sorozathoz képest előre léptünk, hiszen most az utolsó fordulóban is van esélyünk továbbjutásra egy igazán erős csoportból. Erőt fog adni nekünk, hogy hazai pályán, a saját szurkolóink előtt játszhatunk, amire a mi 23 éves átlagéletkorú csapatunknak szüksége is lesz. Ez lesz ugyanis öt héten belül a tizennegyedik tétmérkőzésünk, rangos ellenfelekkel, rengeteg utazással. Ebből a sorozat terhelésből rengeteget tanultunk, sok szempontból képet kaptunk arról, hogy hol tartunk. Vasárnap azonban gyakorlatilag egy döntő mérkőzést fogunk majd játszani, annak minden izgalmával, feszültségével. A Nantes is így készül, nagyon komolyan veszi ezt a találkozót ezért már csütörtökön megérkezett Mosonmagyaróvárra. Kiváló képességű, rendkívül tapasztalt, válogatott kézilabdázóik vannak, akik sok ilyen csatát megéltek már. Ez fontos tényező, egyértelműen a francia csapat esélyeit növeli, de egy döntő esetében könnyebben borulhat a papírforma.