KÉSZÜLŐDIK A MEZŐNY

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.06.15.
Ebben az írásunkban e teljesség igénye nélkül összefoglaljuk a női kézilabda élvonal csapatainak játékos mozgását.
Így is jól érzékelhető, hogy bizony készülnek az ellenlábasaink a 2019 / 2020 – as idényre. Elsőként nézzük meg a várhatóan az élmezőnyhöz, a bajnokság felsőházához tartozó gárdákban történt mozgásokat.

A bajnok Győri Audi ETO KC csapatából távozik Nora Mörk (CSM Bucuresti), Cornelia Groot (Odense) és Tomori Zsuzsanna (Siófok) valamint több fiatal játékost is kölcsön ad majd klub. Danyi Gábor továbbra is számíthat a szerződését két évvel meghosszabbító Görbicz Anitára és az érkezők tekintetében is világsztárokkal számolhat. A nyáron kezdi a munkát a kétszeres világbajnok, Európa bajnok és Olimpia bajnok norvég Amanda Kurtovic és visszatér Győrbe a montenegrói jobbátlövő Katarina Bulatovic. A két francia világbajnok, Estelle Nze Minko és Beatrice Edwige is komoly reményekkel igazolt a győri zöld – fehérekhez. Az FTC szélsője Faluvégi Dorottya szintén szeretné beverekedni magát az ETO kezdő csapatába, ami egyetlen játékosnak sem lesz könnyű a győriek következő évi huszonkettes keretéből.Az FTC gárdájában is több változás lesz, hiszen a spanyol válogatott Nerea Pena és a kapus Szikora Melinda Siófokra igazolt. Faluvégi Dorottya távozásai is régen ismert már és a várhatóan a montenegrói Bobana Klikovac játékéra sem számítanak majd a Ferencváros csapatánál. A holland válogatott Danick Snelder és a másik montenegrói légiós Djurdjana Malovic viszont visszatérnek a sérülések után. Szülés után ismét játszani fog Szekeres Klára és az év közben érkezett Klujber Katrin pedig három éves szerződést kötött a zöldekkel. A legnagyobb erősítést azonban a norvég írányító Emilie Christensen jelentheti, aki az anyagi gondokkal küzdő norvég Larvik csapatából jön.
Az EHF Kupagyőztes Siófok gárdája is átalakul, különösen az érkezők névsorát figyelembe véve. Nera Pena, Tomori Zsuzsanna és Szikora Melinda mellé ugyanis érkezik még két szélső, Hársfalvi Júlia a német Metzingen és a norvég Kjerstin Boge Solas a Tertnes csapatából. A két román légiós Denisa Dedu és Gabriela Perianu hazatér Romániába és a CSM Bucuresti –ben folytatja. A francia irányitó Estelle Nze Minko helyettesítését kell megoldani a Balaton parti gárdának, amiben még zavaró lehet, hogy sérülések miatt az orosz Tatjana Hmirova is szünetelteti most a pályafutását. A Dunaújvárosi KKA fiatal, junior válogatott kapusának Csapó Kincsőnek a leigazolását pedig a napokban jelentették be Siófokon.
Az Érd csapata is elsősorban a szélső posztokon erősített eddig, hiszen náluk folytatja a játékot a szlovák válogatott Bízik Réka. Némi meglepetésre Érdre igazolt, Székesfehérvárról az örökifjú brazil világbajnok Alexandra Nascimento is. Pedig ő úgy nyilatkozott, hogy már erősen gondolkodik a folytatáson, de ha még játszani fog, akkor csak az Alba lehet a csapata. Az érdieknek, Termány Rita személyében egy rutinos és nagyon gólerős átlövőt is sikerült megszerezniük. Konkrét távozókat még nem jelentettek be és ezzel a három új igazolással esélyük lehet arra, hogy visszaszerezzék az idén elveszített dobogós helyezésüket.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó