KÉSZÜLŐDIK A MEZŐNY II.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.06.18.
Az írásunk első részében az NB I-es női kézilabda-bajnokság várható élcsapatainak játékosmozgását taglaltuk.
A mostani folytatásban pedig a két feljutó csapatnál néztünk körbe, amelyek újoncként fognak szerepelni a 2019/20 – as idényben. Természetesen most sem törekedhettünk a teljességre, hiszen a Szombathelyi KKA még nagyon aktív az átigazolási piacon és a Szent István SE-OTP Bank sem véglegesítette még a játékoskeretét.

A másodosztályú bajnokság nyugati csoportját veretlenül megnyerő Szombathelyi KKA csapatánál jelentősen átalakul a keret a nyáron. A bajnokságot megnyerő gárdát szinte két részre osztották, akik közül az egyikben találhatóak azok – Csire Fanni, Gadányi Maja, Horváth Petra, Mayer Maja, Szendrei Barbara, Varga Nikolett, Virág Noémi, Pődör Rebeka – akik az élvonalban is maradnak. A távozók csoportja is népes viszont, hiszen hat játékosától - Hornyák Bernadett, Lugosi Fruzsina, Moutsogianni Theodóra, Takács Bianka, Terenyi Bianka, Udvardi Laura – pedig elköszönt a szombathelyi klub. Pödör Zoltán a klub elnöke és Marosán György vezetőedző a csapat megerősítésén dolgozik és eddig két rutinos kézilabdázó érkezését jelentette be. Dániából érkezett vissza a volt válogatott beálló Mayer Szabina, aki a Győr, a Székesfehérvár és Vác csapataiban játszott Magyarországon. Sipeki Flóra személyében pedig egy rutinos kapust is igazoltak, aki az előző szezonban a Budaörs csapatában szerepelt, de megfordult már a Vác, A Békéscsaba és a Székesfehérvár NB I-es csapataiban is.
Forrás: Szombathelyi Női Kézilabda facebook

A keleti csoportban sokkal nagyobb volt a harc a bajnoki címért, amelyet végül a budapesti Szent István SE-OTP Bank csapata tudott megszerezni. Náluk eddig az a legnagyobb változás, hogy a bajnokságot megnyerő sikeredző Győrfi János szakmai igazgatóként dolgozik tovább. Vezetőedzőként pedig átveszi a munkáját a harminc éves Vojkovics Gyula, aki a PC Trade Szeged csapatát irányította eddig. A fiatal és nagyon ambiciózus edző kijelentette, hogy nem tarja lehetetlennek a bent maradást az élvonalban, de azt is tudja, hogy ehhez nagyon sok munkára van szükség. A „Szenti” együtt tarja a bajnokságot megnyerő csapatát és megpróbál erősíteni is, de egyelőre konkrét neveket még közöltek. Sok játékos érkezésével azonban nem számolnak a budapestiek, inkább a jelenlegi keretükkel szeretnének helytállni a legjobbak között.
Forrás: www.szise.hu

A Szent István SE-OTP Bank a következő játékosokkal szerepelt a 2018/19-es es bajnokságban: kapusok: Bozsó Nóra, Gercsó Nóra, Mátéfi Dalma. Szélsők: Balog Beáta, Orbán Enikó, Pánczél Petra, Újvári Dorottya. Beállók: Kuti Szabina, Zámori Dorina. Irányítók: Aron Andrea, Puskás Lilla, Szerző Regina, Vajda Luca. Átlövők: Albert Helga, Horváth Gréta, Scheffer Zsanett, Schneider Éva, Smid Eszter.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó