KÉSZÜLÜNK, DE RÁNK IS KÉSZÜLNEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.29.
Bognár Róbertet kérdeztünk a szombati bajnoki előtt.
"A mérkőzés felvételének kielemzése után is szeretném kiemelni, hogy büszke vagyok a csapatunkra – mondja Bognár Róbert az MKC vezetőedzője. Látszik, hogy jó formában vannak a lányok és nagy akarattal, küzdeni tudással kézilabdáznak. Nehezek is ilyenkor a másnapok, amikor érezzük, hogy mindent megtettünk és mégis vereség lett a vége. Azt azonban a statisztikák is bizonyították, hogy a játékunk sebessége nem volt jó a szerdai találkozón. Ezen változtatnunk kell, ami azért nem lesz egyszerű, mert érdemi munkát szinte csak a péntek délutáni edzésen tudtunk végezni. A mérkőzés másnapján a prevencióra figyeltünk és videózással készültünk a szombati Alba elleni találkozóra. Tudjuk, hogy a székesfehérváriak is maximálisan komolyan veszik ezt a mérkőzést. A Magyar Kupa vereségért is törleszteni akarnak és azt is tudomásul kell vennünk, hogy a mostani játékunk és eredményeink miatt, már jobban figyelnek ránk az ellenfeleink. Az Alba abból a szempontból előnyben lesz, hogy nem játszott szerdán, de van néhány olyan tervünk, amivel ezt ellensúlyozni tudjuk majd a hétvégén."

Tőled szokatlan módon a játékvezetésről is említést tettél az Érd elleni találkozó után. Mi volt ennek az oka és mit gondolsz a stílusunkra irányuló, elég kritikus megnyilvánulásokról?

"A játékvezetéssel kapcsolatban azt éreztem, hogy teljesen másként kezelték a mi kis csapatunkat, a nagy csapattal szemben. Erre talán a legjellemzőbb az volt, amikor a hajrában, tehát a legfontosabb időszakban Bízik Rékát kiállították egy nagyon véleményes labdaátadás után. A másik oldalon viszont, a Hajtai Vanesszát álló időben, két kézzel ellökő érdi játékos a pályán maradhatott. Ezeket pedig már nem lehet szó nélkül hagyni és ezért örülök, hogy a klub is megteszi a megfelelő lépéseket. A stílust illetően pedig engem kimondottan motiválnak ezek a megjegyzések, mert dicséretnek tartom azt, hogy ezek szerint nem szeretnek ellenünk játszani. Hosszú ideig voltunk szimpatikus vesztesek a bajnokság elején és az sokkal rosszabb volt. Mi ezen az úton megyünk tovább, mert így fejlődünk, így tudunk az élvonalban maradni és így tudjuk kiszolgálni a fantasztikus szurkolóinkat. Nem is kell nekünk foglalkozni a kritikákkal, mert a mi mérkőzéseinken sincs több sérülés, sportszerűtlenség vagy szabálytalanság, mint bármelyiken a magyar NB I-ben."
Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X