KÉT EDZŐMÉRKŐZÉS A HÉTEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.28.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapata ezen a héten, kedden és pénteken is felkészülési találkozót játszik. Az MKC mindkét mérkőzésen élvonalbeli ellenféllel találkozik, először a Békéscsabával Tatán, majd az SZKKA gárdájával pedig Szombathelyen lesz a gyakorló találkozó. A kedden 17.00 órakor kezdődő Békéscsabai ENKSE elleni mérkőzés zárt kapus lesz a NUSI Tatai Edzőtáborban, ahol egy hetes edzőtáborozáson vesz részt az Előre SE. A pénteken 15.00 órakor lebonyolításra kerülő szombathelyi összecsapás megtekintésének lehetőségéről pedig tájékoztatni fogjuk a szurkolóinkat.

A békéscsabai lila-fehérek új vezetőedzővel, nagyon fiatal csapattal vágnak neki a következő bajnokságnak. Horváth Roland helyét, ugyanis a harmincöt éves Vida Gergő vette át, aki az utóbbi időben a Debreceni VSC másodedzőjeként dolgozott Köstner Vilmos mellett. Van azonban vezetőedzői tapasztalata is az élvonalban, mert 2018 tavaszán, beugróként irányította néhány találkozón a hajdúságiak első osztályú gárdáját. 


A játékoskeret is alaposan átalakult a nyáron, hiszen nyolcan, az ukrán válogatott kapus Balog Judit, a szerb válogatott irányító Alexandra Vukajlovic, a jobbszélső Kovács Anett, a balszélső Mézes Laura, a beálló Dombi Kata, az irányító Marincsák Nikolett és a két átlövő Barján Bianka valamint Kopecz Barbara is távozott. A tavalyi csapat meghatározó kézilabdázói közül így csak Bottó Rózsa, Giricz Laura, a Kukely testvérek Anna és Klára valamint a két szerb légiós, a beálló Jelena Agbaba és az irányító Ivana Mitrovic maradtak Békéscsabán.

Az átigazolási elképzeléseiben egyértelműen a fiatalalításra szavazó Előre SE négy debreceni tehetséggel erősítette meg a keretét. Őket jól ismeri Vida Gergő, aki így vélhetően megszokta, hogy annyit nem elég mondania az edzésen, hogy „figyelj Panna”, mert az irányító Borgyosnak, a balszélső Szabónak és az átlövő Vámosinak is Panna a keresztneve. Rajtuk kívül a junior Európa-bajnok kapus Szabó Dóra és csabai nevelésű, tehát a klubhoz visszatérő, Mistina Kitty érkezett kapus posztra. Új igazolás még a húsz éves, 190 cm magas horvát korosztályos válogatott balátlövő Tena Petika, aki Kisvárdáról érkezett, valamint a Vác és az Eger csapataival szintén első osztályú rutint szerzett balkezes lövő Iván Emese. A július hetedikén kezdődött nyári felkészülést a csapattal kezdte négy fiatal játékos - Bakonyi Dóra, Bencsics Bojána, Török Csenge, Török Fanni - a tavalyi félbemaradt ifjúsági bajnokság megnyerésére is esélyes békéscsabai csapatból. 
Eddig egy felkészülési találkozót játszott a Békéscsaba, amelynek az adatai az ellenfél szempontjából is fontosak a számunkra, hiszen a bajnokságot Debrecenben fogja kezdeni az MKC.  

DVSC Schaeffler - Békéscsabai ENKSE 39-20 (16-10) 

DVSC:
Csapó K. – Arany 4, Kovács Anna 1, Tóvizi 1, Despotovic 4, Vámos P. 3, Vantara-Kelemen 5. Cs.: Giegerich (kapus), Bánfai 3, Vukajlovic 3, Hornyák D. 1, Bordás 4, Karsten 3, Petrus 3, Török L., Panyi 4. 
Vezetőedző: Köstner Vilmos.  

Békéscsaba: Mistina – Andróczki, Kukely A. 5, Borgyos 3, J. Agbaba, Petika 1, Bottó. Cs.: Szabó D., Csizmadia 1 (kapusok), Vámosi P. 3, Iván 3, Kukely K., Giricz 2, Bucsi 1, Török F.  
Vezetőedző: Vida Gergő.

Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda