KÉT PONT A FŐVÁROSBÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.06.
Az első idegenbeli győzelmére készült a Motherson-Mosonmagyaróvár, hiszen eddig a Ferencváros, az MTK Budapest és a Debrecen otthonában ez nem sikerült. Az NB I-es szezonra alaposan megerősített Vasas SC ellen ez persze nem ígérkezett könnyűnek és az eredmény nem is tükrözi hűen, hogy mennyire nehéz is volt megszerezni a fővárosban.

Vasas SC - Motherson-Mosonmagyaróvár 35 - 41 (15 - 20)  
NB I. bajnoki mérkőzés 8. forduló 
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400 néző 
2021 november 06. szombat 17.00 óra 
Vezette: Réti Tamás Csaba - Szedmák Márton   


Vasas: Gercsó - Imrei 1, M. Agbaba 5, Faragó 1, Speth 2, KAJDON 8 (1), Oláh 1. Csere: Kurucz, Zsigmond (kapusok), SZILOVICS 11, Ács, Hadnagy 2, Szatmári, Gaschler 2, Kovács N. 2, Dmitrovic.  
Edző: Penszki Gergely  

Mosonmagyaróvár: Mistina - Mihály 3, Lancz 3, TÓTH G. 9, Konecná 3, TÓTH E. 9 (4), Hajtai 4. Csere: Szemerey (kapus), KOVÁCS P. 2, PÁSZTOR 5, Stranigg Zs. 3.  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 2, ill. 8 perc  
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4   

A Vasas elleni bajnoki mérkőzésre tizennégy játékost tudott nevezni Gyurka János, mert jobbszélső Ana Kojic bokasérülése még nem jött rendbe, Tanja Asanin bokája pedig sajnos ismét kificamodott. A házigazdáknál viszont nem volt hiányzó, így az újonc piros-kékek mindegyik játékosukra számíthattak. 
A vendéglátók kezdték jobban a találkozót, elsősorban a már élvonalbeli rutinnal rendelkező volt NEKA akadémisták Kajdon és Faragó energikus játékával. A két szurkolótábor szakadtalanul buzdította a csapatát, ami jó hatással is volt a játékosokra, mert színvonalas első negyedórát láthattunk, némi Vasas előnnyel. 
A Vasas csak a védekező Speth és támadó Szilovics cserével játszott, az MKC viszont próbált többször változtatni. Az volt a kérdés tehát, hogy a félidő második felében melyik elképzelés lesz a hatékonyabb, mert az eredmény szempontjából addig fej-fej mellett haladtak a felek. 
A félidő eredménye azt mutatja, hogy a mosonmagyaróvári gárda osztotta be jobban az erejét, mert sikerült öt gólos előnyt szereznie, a nagyon küzdelmes harminc perc végén.   

A szünetben egyértelmű volt azonban a szurkolók véleménye abban, hogy ez a találkozó a tekintélyesnek mondható vendégelőny ellenére sem lefutott. Vélhetően erről beszélhettek a mosonmagyaróvári öltözőben is, mert viharosan, két perc alatt, négy góllal kezdett az MKC. Penszki Gergely azonnal időt is kért, rendezte a csapatát és így hazaiak továbbra is mérkőzésben maradtak.
Ebben az időszakban sokat játszott emberhátrányban az MKC, amelyet a rutinos Marija Agbaba vezérletével jó százalékban használt ki fővárosi gárda. Csökkent a hátránya a Vasasnak, így most Gyurka János kért időt, hogy beszélni tudjon a játékosaival. Ennek is meglett az eredménye, mert a mérkőzés utolsó negyedéhez ismét öt gólos vezetéssel kezdhetett a Motherson-Mosonmagyaróvár. 
Hatalmas rohanás, sok gól jellemezte a találkozó hajráját, amikor a védekezésükre kevésbé lehettek büszkék a csapatok. A házigazdák Szilovics Fanni bombáival tartották a lépést, a mosonmagyaróvári csapatból pedig a két Tóth, a büntetőket hibátlanul értékesítő Eszter és remekül cselező Gabi jártak az élen a gólszerzésben. 
A Motherson-Mosonmagyaróvár győzelméhez nem férhetett kétség, és ez a siker valóban nagyon értékes. A Vasas SC ugyanis nagyon szervezett, lelkes, harcos ellenfél volt, amely sok meglepetésre lehet képes még ebben a bajnoki szezonban.  

Penszki Gergely: - Őszintén megmondom, hogy nekem nagyon szimpatikus az teljesítmény, az a játék, amit az MKC képvisel. Félelmetes sebességgel kézilabdáznak, rengeteget futnak és rutinnal, tapasztalattal pedig jócskán előttünk járnak. Ezért gondolom, hogy igaz ennyi dobott góllal már lehetne mérkőzést nyerni, de erre ma nem volt igazi esélyünk. Csalódott tehát csak azért vagyok, mert készültünk a gyors középkezdésekből történő támadásokra, de ezekből mégis sok gólt kaptunk.  

Gyurka János: - Hasonló mérkőzésre számítottam, de kevesebb kapott góllal, idegeskedéssel és határozatlansággal. A nem megszokott hibák, a kapkodás azonban a kézilabda helyett, inkább kidobós játékot hozott, amiben viszont mi voltunk az eredményesebbek. Voltak határozottabb periódusaink, mint például a második félidő eleje, de a hibák mindig visszajöttek. Viszont végig dolgoztunk, küzdöttünk és ezért sikerült a nagyon jó felfogásban játszó Vasast legyőznünk, amiért jár a dicséret a csapatnak.
Fotók: vasassc.huKövetkező mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC
2022.05.20., 18:00 óra.
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna
Videók
összes videó