KICSIT KÉTARCÚ GYŐZELEM

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.17.
A Motherson-Mosonmagyaróvár remekül kezdte az első hazai bajnoki találkozóját a 2021/2022-es idényben. Így már bő negyedórával a kezdés után tíz gólos előnybe került, amit a mérkőzés második harminc percében tudott kozmetikázni az Érd. A véghajrát, a végül is nagyon magabiztos győzelmet azonban ismét felállva tapsolta meg az UFM Aréna lelkes közönsége.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd 35 - 26 (22 - 13)  
NB I. bajnoki mérkőzés 2. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző 
2021 szeptember 17. péntek 18.00 óra 
Vezette: Sándor László - Szikszay Csaba  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KOJIC 5, Lancz 3, TÓTH G. 7, Konecná 2, TÓTH E. 5 (1), HAJTAI 2. Csere: Mistina (kapus), PÁSZTOR 4, Kovács P. 2, Stranigg Zs. 3 (3), Asanin 1, Mihály, Török 1, Csekő.  
Edző: Gyurka János  

Érd: Györkös - Csáki 3, Mód 3, Sztankovics 1, KOPECZ 5, PARÓCZY 6 (3), Fekete B. 2. 
Csere: Kántor 1, Hadfi (kapusok), Szabó K., VUKAJLOVIC 5, Abilda, Monori, Horváth D., Pécsi.  
Edző: Horváth Roland  

Kiállítások: 12, ill. 10 perc  
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3 

Két perc alatt, két góllal és remek védekezéssel kezdte a találkozót a Motherson- Mosonmagyaróvár, szép számú közönség előtt az UFM Arénában. Külön meg kell említeni, sőt köszönni, hogy az ultrák ismét remekül buzdították a csapatot, amely jól is kezdte a találkozót. Horváth Roland a vendégek mestere már az ötödik percben időt kért, majd pályára küldte a nyáron érkezett Vukajlovicot, aki pedig sérülés miatt szinte a teljes tavalyi idényt kihagyta. Az Érd azonban a közeli zónákban továbbra sem tudta megverni az MKC feszes, szervezett védekezését, távolról pedig csak a volt mosonmagyaróvári átlövő Kopecz volt veszélyes. A hazai csapatból viszont minden játékost ki lehetett emelni, így Tóth Eszter és Tóth Gabriella nevét kizárólag azért írjuk le külön, mert igazi vezérként fogták össze a társakat.
Nem csoda tehát, hogy a tízenhetedik percben már 14 - 4 volt ez eredmény, mert volt is ekkora különbség a két együttes játékában. Ez pedig a hátralévő, kicsit nyugalmasabb, valamivel kiegyensúlyozottabb, több cserét hozó folytatásban sem változott. Az MKC nagyon magabiztosan hozta tehát az első játékrészt, ami nem altathatta el a csapatot, hiszen még csak a félidőben jártunk.

Sajnos a második félidő elején jött is egy kicsit pontatlanabb, szétszórtabb időszak a hazai gárda játékában, amit azonnal megérzett az Érd. Csökkentették is a különbséget hat-hét gólra, ami egy kis reményt jelentett a számukra az eddig teljesen esélytelen mérkőzésen. Igaz ebben az időszakban Gyurka János több fiatalt is pályára küldött, akiknek így élesben lehetett élvonalbeli tapasztalatot szerezni. 26 – 21-nél azonban meg kellett nyomni az újraindítás gombot, hiszen negyedóra még hátra volt a találkozóból. A néhány perces hazai gólcsendet végül Ana Kojic törte meg, de sokkal szorosabb küzdelemre lehettet számítani az utolsó szakaszban, mint ezen a találkozón addig bármikor. Ebben az időszakban a játék, helyett inkább a küzdelem dominált, aki nem kedvezett az MKC-nak, mert ekkor nem tudta megismételni az első félidő gyors, attraktív teljesítményét. 
Az utolsó tíz percet azonban ismét nagyon megnyomta az ezen a napon kicsit kétarcú Motherson-Mosonmagyaróvár. Rendezte a védekezését és támadásban nagyon szép gólokkal biztosította be a sikerét. A bajnokság második fordulójában aligha várható, hogy a teljes mérkőzésen száz százalékon pörögjön egy csapat, viszont az MKC a találkozó nagyobb részében nagyon biztatóan kézilabdázott.  

Gyurka János: - Valóban jól kezdtük ezt a mérkőzést, azt a gyors, dinamikus kézilabdát játszottuk, amire készültünk a nyáron. A bajnokság elején azonban várható volt, hogy ezt a tempót nem fogjuk végig bírni és a nagyon magabiztos vezetésünknél a fiataloknak is mindenképpen lehetőséget akartam adni. Volt egy olyan időszaka ennek a mérkőzésnek, amelyen még nagyon sokat kell dolgoznunk. Annak azonban örülök, hogy egy magabiztos győzelemmel tudtuk hazai pályán elkezdeni a szezont.   

Horváth Roland: - A számomra teljesen érthetetlen módon ajándékoztunk oda egy teljes félidőt a hazai csapatnak. Ezzel el is dőlt a találkozó, mert az csak üres beszéd, hogy az eredmény tekintetében feljöttünk a második félidő közepén. Nagyon csalódott vagyok, nem szívesen adom a nevem egy olyan teljesítményhez, ami után azt kell eldönteni, hogy mit is akarunk.