Kiváló MKC-kezdés, magabiztos Fradi siker

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.07.
Egy év kihagyás után rendeztek ismét NB I-es bajnokit Mosonmagyaróváron, így nem csoda, hogy nagy érdeklődés, telt ház és remek hangulat várta a csapatok az UFM Arénában.
Az NB I második fordulójában a tavalyi ezüstérmes FTC-t fogadta az elsőoszályba visszajutó MKC. A mérkőzés előtt a Pro Urbe díjas Horváth László köszöntötték, és a résztvevők megemlékeztek a héten elhunyt Cseh Zsoltról is.
A hazai csapatból heten nem állhattak Bognár Róbert rendelkezésére, Farkas Veronika, Bízik Réka, Kovacsicz Mónika, Gyimesi Kitti, Dányi Bernadett, Hudák Emma és Domokos Dalma is sérülés miatt hiányzott. A kulcsemberek elvesztése nem látszódott az első percekben a mosonmagyaróváriakon, akik meglepték a Ferencvárost és a 9. percben már 4-1-re vezettek. Elek Gábor időkérés helyrebillentette a fővárosiakat, akik előbb szépítettek, majd Schatzl három gyors gólja révén megfordították a mérkőzést (4-5). Ezt követően a vendégeknek feljavult a védekezésük, ennek eredményeképpen pedig az MKC 11 percen keresztül nem tudott gólt szerezni. A Fradi magabiztos előnyt szedett össze a félidő végére, 30 perc után 13-7-re vezettek a zöld-fehérek.

A második félidőben nem változott a játék képe, így végül a Ferencváros meggyőző, 24-13-as győzelmet aratott.

Forrás: Györe Béci

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 13-24 (7-13)


UFM Aréna, 1200 néző
Jv.: Őri, Pozdena


MKC: GUBIKOVÁ - Lozsi, Maric 2 (1), Horváth B. 1, Fanton, Kopecz 2, Tóth M. 1. Csere: Scholtz (kapus), Tilinger 2 (2), Bízik B., Vukcevic, Szalai 1, Hajtai 2, Márczy 1, Bardi 1. Vezetőedző: Bognár Róbert


FTC: BÍRÓ - Faluvégi, Háfra N. 1, Malovic 3, Snelder 3, Kovacsics 2, SCHATZL 6. Csere: Lukács 3, Pena 1, Hornyák 1, Mészáros 1, Farkas, Márton 3. Vezetőedző: Elek Gábor


Hétméteresek: 3/3, ill. 2/-
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc

Forrás: Györe Béci

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Sikerült meglepnünk a Fradit a mérkőzés elején, de ma csak ennyire futott az erőnkből. A védekezésünk és a kapusteljesítmény rendben volt, a támadásaink viszont nem jöttek be. Ma több játékosnak is lehetősége volt bizonyítani, hogy ott a helye a csapatban, de ezzel nem sokan éltek. Sajnos ma is kiderült, hogy nincs meg mindenkiben a gyilkos ösztön."


Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője: „Kicsit belealudtunk a mérkőzés elejébe, de viszonylag hamar úrrá tudtunk lenni a káoszon. A védekezésünk jól működött, a 13 kapott gól magáért beszél, de támadásban többet várok a lányoktól. Sok ziccert hibáztunk, ebben mindenképpen javulnunk kell."

Forrás: Györe Béci

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó