KOMFORTOSABBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.18.
Folyamatosan épül, szépül és lesz egyre komfortosabb az UFM Aréna a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club számára. Erről beszélgettünk Stranigg Ferenccel, az MKC másodedzőjével, aki olyan örömteli újdonságokról számolt be, amelyek valóban segítik a kézilabdázó csapatok és a szakemberek napi munkáját.


- Még nincs teljesen készen, de már napi rendszerességgel használják a csapataink a felnőtt csapat öltözője mellett kialakított edzőtermet - mondta az erőfejlesztésért és rehabilitációs munkáért s felelős edző. - Az egyszerre tíz személynek tökéletesen megfelelő helyiség a sajátunk, így rengeteg időt spórol meg nekünk azzal, hogy nem kell elhagynunk az UFM Arénát. Több milliós eszközök kerültek ebbe a kondicionáló terembe, amellyel nagyon kevés kézilabda klub rendelkezik Magyarországon. Az értékét pedig növeli, hogy összehangolva a teremedzésekkel, ebben a járványos időszakban is folyamatosan használni tudjuk. A terem közepére egy többfunkciós erőállványt építettünk, amelynek különböző rögzítési pontjai vannak az általunk legjobbnak vélt szabad súlyzós edzésekhez. Az összetettebb, sportág specifikus gyakorlatokhoz is megvannak az eszközök, valamint a stabilizációt és a rehabilitációt elősegítő kellékek is rendelkezésre állnak. Rengeteg időt nyerünk tehát azzal is, hogy nem szükséges berendezi egy helységet ezekkel, hanem itt minden könnyen hozzáférhető helyen van. A felszerelés folyamatosan bővülni fog, sőt az UFM jóvoltából a padló és a falak is kapnak egy speciális borítást. Nem csoda tehát, hogy a felnőtt és az utánpótlás csapataink játékosai örömmel vették birtokba az erősítő termet. Megfelelő beosztás mellett, a tizenöt évesektől kezdve dolgoznak itt a gyerekek, akiknél már néhány hónap múlva érződni fog az erősítő munka.


- Igazán komfortossá vált az edzői iroda is, ami fontos munkahely az edzők számára. 
- Igen, nagyon hálásak vagyunk azért, hogy az edzői szobában ma már mindannyiunknak van asztala, vannak bútorai, amelyek valóban kényelmesebbé teszik a munkánkat. Régebben ez a helység inkább raktár volt, de most már egy az edzői értekezletekre, a „szakmázásra” tökéltesen alkalmas kis műhely, ahol kis csoportokban a játékosokkal is tudunk foglalkozni. Kaptunk egy UV lámpás, párologtató légtisztító gépet is, sőt még egy kis konyhai sarkot is berendeztek. Még ez a szoba sincs teljesen készen, mert például a napokban fogják felszerelni a mágneses taktikai és üzenő tábláinkat. Mi edzők azonban már most nagyon kényelmesen készülhetünk fel itt az edzésekre és szívesen is töltjük el egymással az időnket.      
 


Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.