KOMOLY TERHELÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.13.
A tavalyi másodosztályú bajnokság versenyfutása után, most egy edzőmérkőzésen találkoztunk ismét a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával.
A tehetséges, fiatal akadémisták pedig alaposan meg is dolgoztatták a játékosainkat az első félidőben. Az MKC azonban nagyon jól kezdte a kétszer 40 perces gyakorló mérkőzést és végig vezetve hozta le az első játékrészt. Jó tempóban kézilabdázott a csapatunk és a hetek óta kiválóan működő védekezésünkkel a gyors, energikus NEKA csapatát is le tudtuk fékezni. A lányok támadásban is pontosak voltak és a játéknak ebben az elemében az élvonalbeli rutinunk is megmutatkozott.

A játék képe a második félidőben sem sokat változott, mert a lelkesen küzdő NEKA továbbra is maximális odafigyelésre késztette a csapatunkat. Az eredmény tekintetében igaz nem sikerült közelebb kerülniük, de mind a védekezésben, mind a támadásban magas színvonalon gyakorolhattunk ellenük. Remek körülmények között, egy kimondottan ügyes csapat ellen, nagyon komoly terhelést kapott tehát a csapatunk. Feszes, pörgős és élvezetes kézilabda mérkőzést láttunk a második negyven percben is, amelyben az edzők a keretük valamennyi játékosának adtak lehetőséget. Hasznos volt tehát ez a gyakorló találkozó és öröm volt látni, hogy az MKC jó formában és jó hangulatban készül a bajnokság utolsó szakaszára.


NEKA – Eu-Fire Mosonmagyaróvár  31-42  (16-24)

Felkészülési mérkőzés 
Balatonboglár, NEKA csarnok
Játékvezetők: Marton Zsófia – Szabó Eszter    

NEKA: Magera – Kovács N. 1, Faragó L 3, Bánhidi 3, Vámos P. 8 (1), Szabó N. 2, Vámos M. 3. Csere: Hibácska (kapus), Horváth N. 2, Mérai 1, Kajdon 2, Rónai 4 (1), Kukucska, Osvai 1, Woth 1, Szabó P., Németh. Vezetőedző: Kiss Szilárd   

Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Dányi – Domokos 3, Hudák 2 (1), Tilinger 3 (1), Horváth B. 3, Szarková 6, Bízik R, 4. Csere: Herczeg L. (kapus), Hajtai 3, Kopecz 7, Vukcevic 1, Katona 6 (1), Gyimesi 2, Bardi 2, Bízik B., Tóth M. Vezetőedző: Bognár Róbert

Hétméteres: 3 / 2, ill., 3 / 3
Kiállítás: 8 perc, ill., 10 perc

Bognár Róbert: "Az volt az elsődleges célunk, hogy a csapatunk sokat fusson, dolgozzon és ilyen szempontból nagyon jó erőfelmérő volt ez az edzőmérkőzés. A NEKA – nak ez a korosztálya nagyon tehetséges és így ellenük igazán jó színvonalon és sebességben tudtunk játszani. Tudtuk gyakorolni a nyitott védekezést a megszokott formában és néhány új szerepkörrel, új játékos bevonásával. A dobott gólok számával is elégedett vagyok, de a lerohanások utáni helyzeteinket még mindig lehet és kell javítani."
Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.