Kopecz Barbara góllal debütált a válogatottban

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.24.
A magyar női kézilabda-válogatott Japán ellen lépett pályára.
A Siófokon rendezett felkészülési mérkőzésen Kim Rasmussen tanítványai 33-21-re legyőzték ellenfelüket. A magabiztos sikerből Kopecz Barbara góllal és jó teljesítménnyel vette ki a részét. A mosonmagyaróvári játékos ezen a találkozón mutatkozott be a válogatottban.
Forrás: Kisricso photo

Kopecz Barbara a mérkőzés után így nyilatkozott az M4 Sportnak: "Múlt héten ilyenkor úgy indultam el otthonról, hogy a B válogatottal fogok készülni. Aztán hétfőn szóltak, hogy az A válogatottnál várnak. Kicsit új még nekem minden, de örülök, hogy sikerült bemutatkoznom ráadásul góllal. Ettől függetlenül nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, mert jobban kellett volna koncentrálnom. Két-három ziccert elhibáztam, de ezt az izgalom számlájára írom. A válogatott egy nagyon jó szellemiségű társaság, amely többnyire fiatalokból áll. Sokukkal játszottam együtt a korosztályos válogatottaknál, így ismerős közegbe érkeztem, ami megkönnyítette a beilleszkedésemet. A japán csapat nagyon kellemetlen ellenfél volt. Sokat futottak, mozogtak, ezzel próbálták ellensúlyozni a mi magasságbeli fölényünket."
Forrás: Kisricso photo

A Magyarország-Japán találkozó az alábbi linken visszanézhető: https://www.mediaklikk.hu/video/kezilabda-kozvetites-noi-kezilabda-valogatott-felkeszulesi-merkozes-magyarorszag-japan/

MAGYARORSZÁG–JAPÁN 33–21 (12–8)
Siófok, 1000 néző. V: Bíró Á, Kiss O.

MAGYARORSZÁG:
TRIFFA – Lukács V. 2, Háfra N. 1, Kovacsics 2, TÓVIZI 6, Tomori, Schatzl Nadine 2 (1). Csere: Kiss É. (kapus), Puhalák 1, KLIVINYI 6, KLUJBER 5 (2), Szabó L. 3, Lakatos R., Faluvégi D. 3, Mészáros R. 1, KOPECZ 1, Horváth D. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

JAPÁN:
KAMETANI – Fudzsita, Szunami J. 3, Kavamura 2, SZUNAMI K. 3, HARA 5, Kacuren 1. Csere: Itano (kapus), Josida 1, Nagata, Isi 1, Tada 2, Kitahara 3, Isikava

Kiállítások:
4, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/–

Forrás: Kisricso photo

Forrás: Kisricso photo

Siófokon nem csak a felnőtt, hanem a junior válogatott is pályára lépett a hétvégén. A korosztályos csapat a Négy Nemzet Tornáján három mérkőzésen, három győzelmet aratott. A felkészülési torna legjobb kapusának Herczeg Lilit, az MKC hálóprét választották. A magyar csapat mindhárom találkozóját nagy különbséggel nyerte meg Dánia, Németország és Franciaország ellen.

MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 29-18 (16-12)
Siófok, játékvezetők: Réti, Szedmák.

MAGYARORSZÁG: Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Afentaler 3, Albek 1, Arany, Bánfai 1, Háfra 1, Kácsor 1, Kellermann 2, Mihály 2, Pál 6 (3), Schatzl 1, Simon 2, Stranigg 1, Tóth 1, Vámos 5, Varga 2. Edző: Golovin Vlagyimir.
FRANCIAORSZÁG: Andre, Augustine 1, Begon 3, Cissokho, Dembele, Di 2, Jarrige, Kouaya, Lasim, Le 2 (2), Louis 2, Mairot 2, Moore 1, Ouattara 3, Peillon 2, Portes. Edző: Eric Baradat.
Kiállítások: 4, ill. 4.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Korábbi eredmények:
Magyarország-Németország 35-20 (17-9)
Magyarország-Dánia 29-22 (18-8)

A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Dánia, 4. Németország
A torna legjobb kapus: Herczeg Lili

Gratulálunk!


Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X