KOPECZ BARBARA JÓ JÁTÉKKAL AKAR SEGÍTENI A CSAPATNAK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.31.
A Kisvárda elleni mérkőzés előtt Kopecz Barbarát kérdeztük.
Bognár Róbert több nyilatkozatban elmondta, hogy Tilinger Tamarához hasonló teljesítményt és vezér szerepet vár tőled. Mit gondolsz erről?

"Annak nagyon örülök, hogy ilyen szerepet szánnak nekem és remélem, hogy meg tudok felelni ennek, Én is sokkal többet várok magamtól és be akarom bizonyítani, hogy sokkal többre vagyok képes. Az eddigi teljesítményemmel egy kicsit sem vagyok elégedett és sokat töprengek azon, hogy miért nem megy jobban a játék. Igaz betegségek és sérülések gátoltak mostanában, hiszen kínlódtam asztmával, migrénes fájdalommal és volt gondom a bedagadt térdemmel és a kifordult bokámmal is. Most azonban jól vagyok és bízom abban, hogy egészségesen tudom majd végig játszani a tavaszi szezont. Ez pedig alap lehet arra, hogy végre igazán jó játékkal segítsem az MKC csapatát."

A Dunaújváros elleni siker egy új impulzust adhat a csapatnak és hitet adhat nektek a folytatáshoz. Hogyan sikerült ez a bravúros győzelem ilyen rövid idő elteltével a nagyon balszerencsés békéscsabai vereség után?

"Nagyon hosszú volt az út hazafelé Békéscsabáról és én azt gondolom, hogy sok mindent átgondoltunk már akkor ott az utazás közben. Ott a mérkőzés utolsó szakaszáig jól kézilabdáztunk, de a hajrában teljesen kicsúszott a lábunk alól a talaj. Azt a találkozót azonban el tudtuk engedni és a csapatunk erejét mutatja, hogy szerdán már győzni tudtunk. A Dunaújváros ellen egységesek voltunk és nagyon akartuk a sikert, amihez óriási segítséget adott a szurkolóink buzdítása. Jó volt ismét hazai környezetben játszani, mert az UFM Arénában bátrabban kézilabdázunk, és jobb teljesítményre vagyunk képesek."

Az MKC jelenlegi helyzetében, több így megszerzett pontra van még szükség ahhoz, hogy a csapat elérje a célját és megragadjon az élvonalban.

"Igen tudjuk, hogy nagyon szorgalmasan kell gyűjtenünk a pontokat a tavaszi szezonban. Erre azonban szerintem meg is van minden esélyünk, mert szerencsére erősödött a csapatunk. Elsősorban Tilinger Tamara visszatérésére és Simona Szarková érkezésére gondolok, akire én jól emlékeztem, mert sokszor játszottam ellene a különböző korosztályos válogatottakban. Én úgy gondolom, hogy a sportigazgató Dr. Hoffmann László szakmai segítsége is időben jött, mert csapatként és egyénileg is nagyon sokat segít nekünk. A bajnokság nagyon erős, de a közvetlen élmezőny gárdáit leszámítva, a mi csapatunk bárki ellen képes a pontszerzésre."

Pénteken este ismét egy hazai bajnoki találkozó következik és gondolom, hogy már így készültök a Kisvárda elleni találkozóra is?

"A Kisvárda Master Good SE erős csapat, sok jó képességű, komplex, válogatott játékosból áll. Papíron tehát nem mi vagyunk ennek a találkozónak az esélyesei, de mi ezzel már nem foglalkozunk. Felkészültünk belőlük, tehát megvan a taktikánk és maximális koncentrációval valamint odafigyeléssel, csapatként meglephetjük őket. Hazai pályán minden alkalmat ki kell használnunk arra, hogy megerősítsük a helyzetünket a bajnokságban. Itt pedig visszaértünk az eredeti kérdéshez és ezért megismétlem, hogy ebben én jó játékkal akarok segíteni."