KÖSZÖNET A VÉRADÓKNAK!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.03.18.
Sikeres volt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és a Mosonmagyaróvári Torna Egylet közösen szervezett véradó napja az UFM Arénában. A szurkolók ebben a nehéz helyzetben is átérezték, hogy az Országos Vérellátó Szolgálatnak szüksége van a vérkészítményekre.

- Nagyon eredményes volt ez a nap, hiszen ötven véradóra számítottunk, de végül hatvanöt személy adott vért az UFM Arénában - nyilatkozta Korom Zsófia a szervező Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének koordinátora. - Így az erre az időszakra tervezett éves tervünket is sikerült felülmúlni, ami nagyon komoly eredmény ebben a járvánnyal nehezített helyzetben. Nagyon köszönjük a véradóknak a segítséget, a belülről fakadó önkéntességet, amivel életeket menthetnek meg. Erről értesítést is kapnak majd, hiszen az ilyenkor megszokott SMS azonnal érkezik, amikor a vér felhasználásra kerül. Remek volt az videó, amivel a klubok felhívták a figyelmet a véradásra és az UFM Aréna pedig tökéletes helyszín volt a lebonyolításra. Központi létesítmény, amit ismernek az emberek, így sokan eljöttek a környékről, például Halásziból, Dunaszigetről és Lébényből. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai kiváló körülmények között dolgozhattak, így a sok járványügyi nehézség ellenére gördülékenyen zajlott le a véradás.


- Hagyományt szeretnénk teremteni, hogy a jó ügyek érdekében hasznosítani tudjuk a város két vezető klubjának a népszerűségét - emelte ki Drescher Ottó az MTE 1904 elnöke. - Sok szurkoló, szülő tartozik hozzánk, így nagyon bíztam abban, hogy ebben a vészterhes időben is segíteni tudunk. Köszönettel tartozunk a véradóknak, hogy eljöttek, amihez az UFM Aréna üzemeltetőjeként azonnal felajánlottuk a biztonságos helyszínt. Már beszéltünk a folytatásról, a későbbi lehetőségekről, mert a véradás folyamatossága rendkívül fontos. Rendszeres véradóként ismerem a feltéteket, tudom tehát, hogy a vér újra termelődése, frissítése egészséges is az emberi szervezet számára. A bajnokságok közben nem lehet, de így a felkészülési időszakokban majd a sportolónkat is szeretnénk bevonni aktív véradóként. 

- Azonnal mellé álltunk kezdeményezésnek, így nagyon örülünk annak, hogy sikeres volt a véradó nap - fűzte hozzá Guntram Thurnher a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke. - A két klub együttes akaratát és a véradás fontosságát fejeztük ki azzal, hogy Drescher Ottó és én elsőként, egymás mellett kezdtük el a véradást. Fiatal koromban rendszeres véradó voltam, de sajnos az elmúlt években ez elmaradt, így mindenképpen pótolni akartam ezt a hiányosságot. Különösen fontosnak tartottam ezt most, amikor minden csepp vérre óriási szükség van, hiszen életeket menthetünk a véradással. A jövőben is mindig segíteni fogunk az ilyen vagy ehhez hasonló események megszervezésében és lebonyolításában.Következő mérkőzés:
MKC- Kisvárda Master Good SE
2021.04.25., 18:00 óra.