Kötelező a továbbjutás Mohácson

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.16.
Szerdán megkezdi a szereplését a Magyar Kupa 2018-2019-es kiírásában az EU-FIRE Mosonmagyaróvár, amely a 3. fordulóban Mohács látogat.

A két csapat az előző szezonban még az NB I/B Nyugati csoportjában csapott össze, akkor a későbbi aranyérmes MKC 37-17-re és 36-15-re győzött.

„A Mohács kicserélődött az új szezonra, úgyhogy nem indulhatunk ki a tavalyi eredményekből – meséli Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője. Új edzőjük van Füzesi Ferenc személyében, aki az előző idényben a bronzérmes Szombathely csapatát irányította. Vasárnap 28-25-re kikaptak a Dunaújváros U19-es csapatától, ez volt az első vereségük. Hazai pályán biztos, hogy szeretnék megnehezíteni a dolgunkat, azonban nekünk nem lehet más célunk, csak a továbbjutás.”


A mosonmagyaróváriak legutóbb október 6-án játszottak mérkőzést, akkor az Érd otthonában léptek pályára. Ezen a héten a kupameccs mellett egy bajnoki találkozó is szerepel a csapat menetrendjében, – szombaton az Alba Fehérvárral játszik az MKC – ennek ellenére Bognár Róbert nem tartalékol a hétvégére.

„Teljes kerettel utazunk Mohácsra. Nem becsüljük le a hazaiakat, mert akkor megéghetünk. A mi helyzetükben nem adják ingyen a továbbjutást, meg kell küzdenünk érte. Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés, mindenképpen szeretnénk győzni és egy kis sikerélménnyel gazdagodni. Fontos bajnokik várnak ránk, ilyen szempontból is hasznos lehet ez a meccs” – mondta Bognár Róbert.

A Mohács-EU-FIRE Mosonmagyaróvár mérkőzést szerdán 17 óra 30 perckor rendezik.