KOVÁCS KOMMENTEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.03.23.
A sportot én mindig egy kerek egésznek gondoltam, amelyben minden szelet egyformán fontos. Sportáganként ez változhat, de a játékosok, az edzők, az infrastruktúra, az anyagi háttér, a vezetők és a szurkolók minden esetben alkotó elemek.
Ezek nélkül, igazi sikert nem lehet elérni és abban is közösek, hogy rengeteget kell tenni értük. Különösen igaz ez a megállapítás a szurkolókra, hiszen igazából a visszaigazolást jelenti a véleményük. A mai világban a közösségi oldalak jó lehetőséget is biztosítanak erre és az MKC esetében, ilyen téren Kovács István a legaktívabb.

"Elsőként mindig az MKC honlapjára kattintok és mindent elolvasok, ami ott megjelenik – mondja Kovács István, aki kicsit meglepődött, amikor egy beszélgetésre kértem. Régi szurkolója vagyok a csapatnak és nyugdíjasként már van is időm arra, hogy napra készen figyeljem a híreket, eseményeket. Nagyon szimpatikus, hogy sűrűn meg is említenek bennünket az írásokban és így érezzük, hogy számítanak ránk. Nagyon örülök annak is, hogy a város kiemelten támogatja a csapatot és profinak tartom a klub vezetését is. A csapat pedig tudásban és lélekben is az eddigi legerősebb, amelynek egyértelműen helye van az élvonalbeli bajnokságban."

Én pedig már szinte várom a hozzászólásait a Facebook oldalunkon…

"Én tényleg elég sűrűn írok kommenteket ott, pedig semmi feltűnési vágy sincsen bennem. Viszont lehet, hogy kicsit grafománián vagyok, és ezért szívesen írom le azt, ami megfogalmazódik bennem. Szerencsére ebből még soha nem volt problémám és a szurkoló társakkal történő eszmecseréim alapján azt is elmondhatom, hogy talán többünk véleményét is én fogalmazom meg. Az biztos, hogy az igazságtalanságot nehezen viselem és így a mostani győzelmeink utáni sirámokat egy kicsit túlzónak tartottam. Viszont arra mindig figyelek, hogy akkor se legyek sértő vagy sportszerűtlen, ha kritikusabb a mondanivalóm."

A kezdetektől figyeli a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club működését és szurkol a csapatnak?

"Jártam már mérkőzésekre, Mosonszolnokra is és az ETO fiókcsapat elképzelést is jónak tartottam. Az UFM Aréna átadása óta pedig minden hazai találkozón ott vagyok, sőt most még az MTK elleni budapesti találkozóra is elutaztam. Ide igaz egy kicsit félve indultam el, mert legutoljára a NEKA elleni idegenbeli meccsen voltam és akkor bizony nem hoztam szerencsét. Az MTK Budapest ellen viszont egy remek mosonmagyaróvári kézilabda csapatot láttam. Szervezett, kemény és hatékony volt a védekezésünk és a táamdó játékban az eredményesség mellett, még igazán szép játék elemeket is bemutattunk. A hangulat pedig fantasztikus volt és itt én szeretném kiemelni, sőt megköszönni a tábornak, a kemény magnak, hogy tűzbe - lázba hozza a csapatunkat és még minket idősebb szurkolókat is."

Szerencsére sokan szeretik az MKC gárdáját és talán az sem túlzó megállítás, hogy egyre inkább az életünk részévé válik. Ön is így gondolja?

"Én soha nem voltam élsportoló, de mérnöki munkámban és néptáncosként is megtapasztaltam, hogy milyen jó dolog egy közösséghez tartozni. Annak pedig most különösen örülök, hogy nekünk most van egy ilyen csapatunk, mert tősgyökeres mosonmagyaróvári vagyok. Rég volt már amikor, az édesapámmal eljártunk a Kühne foci mérkőzésire, hiszen engem sokszor már a legkisebb fiú unokám kísér el az UFM Arénába. Látom rajta, hogy mennyire élvezi is a kézilabda meccseket és ezért biztos vagyok abban, hogy egyszer majd át is veszi a helyemet. Bátran ki lehet tehát jelenteni, hogy az életünk része az MKC, mert szükségünk van arra, hogy szurkoljunk, izguljunk és közösen örüljünk a sikereknek. Jó példa erre, hogy nekem a B szektor harmadik sorába szól a bérletem és ezt azért választottam, mert onnan igazán jól látok ott olyan kényelmesen ülhetek, hogy még a lábamat is kinyújthatom. Egy ideje azonban már az első két sort is elfoglalják, pedig onnan elég keveset lehet látni a mérkőzésből. De ez sem probléma, hiszen lassan már minden találkozót állva tapsolunk végig."

Az elmúlt időszak valóban mély érzelmeket váltott ki az MKC sportolóiban és szurkolóiban egyaránt. Voltak azonban nehezebb időszakok is és a jövőt sem láthatjuk előre.

"Az MKC szurkolói már bebizonyították, hogy a bajban, a sikertelenebb időszakokban is kiállnak a csapat mellett. A jövőt illetően pedig én kimondottan optimista vagyok, mert szerintem a Hoffmann-Bognár páros nagyon jó munkát végez. Szerintem a következő átigazolási szakaszban, a csapat és a mosonmagyaróvári körülmények is vonzóbbak lesznek a játékosoknak. Most a bajnokság hátralévő találkozóin pedig már arra is van lehetőségünk, hogy néhány tehetséges, fiatal játékosunkat is teszteljük. Meggyőződésem tehát, hogy egy kimondottan stabil élvonalbeli gárdánk lesz, amely az évek során még erősödhet. Mi szurkolók pedig itt leszünk, hiszen az egyik hozzászólásomban azt sem véletlenül írtam, hogy még az UFM Aréna bővítésén is érdemes elgondolkodni."
Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X