KRITIKA ÉS JÖVŐKÉP A SZAKMAI IGAZGATÓTÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.11.29.
„Nem fordulhat elő még egyszer!” Ezzel a mondattal kezdte a beszélgetést dr. Hoffmann László, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatója, amikor a Szombathelyi KKA elleni bajnoki mérkőzésről kérdeztük. Természetesen előre akarunk tekinteni az MKC szereplésért illetően, de ehhez most értékelni kell a legutolsó, vereséggel zárult találkozót.

- Ez volt az első olyan mérkőzésünk, amióta én itt vagyok – kezdte az értékelést a szakember – amikor olyan játékosok voltak a csapatban, akik mérlegeltek, nem a legjobb tudásuk szerint kézilabdáztak. A szombathelyi csapat akarati tényezőkben múlt felül bennünket, mert ők szinte extázisban játszottak, mi pedig nem pörögtünk fel sem egyénileg, sem csapat szinten. Természetesen alaposan átbeszéltük ezt a csapattal, le is zártuk ezt a találkozót, de hangsúlyozom, hogy ilyen nem fordulhat elő még egyszer. Tudomásul kell vennünk, hogy ez is a mi csapatunk, ezért sajnáltam nagyon, hogy a közönségünk a mérkőzés végén nem köszöntötte a játékosokat.


- A közismert mondás szerint most csatát vesztettünk, de a háborúnak még nincs vége…
- Többször elmondtam már, hogy mi nem egy mérkőzésben, egy szakaszban gondolkodunk. A sorsolást sem tudjuk befolyásolni, tehát igazán tiszta képet még bajnokság félénél sem fogunk látni. Májusban kell olyan helyen végezni, ami megnyugtató és megfelel az előzetes terveinknek. A következő két hazai találkozónkat azonban meg kell nyerni, mert az UFM Arénában minden megszerezhető pontot be kell gyűjtenünk.

- Laura Popa személyében távozott egy játékos, aki rendre kezdő játékos volt és sok játékpercet kapott. Mennyire fog hiányozni a bal kezes átlövő? 
- Popa távozásával most van egy lyuk a csapatban, amit vagy igazolással vagy Lancz Barbora és jobb kezes játékosok előtérbe helyezésével lehet megoldani. Igazolni nagyon nehéz bal kezes játékost, hiszen alig van ilyen magyar játékos, külföldi kézilabdázó szerződtetése pedig kockázatos. A jelenlegi keret lehetőségeit tehát alaposan át kell gondolnunk. Változtatni fogunk néhány taktikai dolgon és sokkal intenzívebb lesz a játékosok elméleti képzése, mert ezen a téren van a legnagyobb lemaradásunk. A csapatunk egységét akarjuk erősíteni!

- A világbajnokság miatt most egy valóban hosszú szünet van a bajnokságban. Hogyan telik ez el az MKC-nál? 
- Néhány napig szabadságon voltak a lányok, a héten pedig mindössze nyolc-kilenc játékos tudott edzeni. A Szombathely elleni mérkőzést sérülten vállaló Holesová mellett, Hudák, Lancz, Katona, Lázár, Szalai és Herczeg is sérülésekkel bajlódik. Ezért elsősorban a most következő négy hétre koncentrálunk, aminek elégnek kell lennie az erőgyűjtésre, a bajnokságból hátralévő öt kemény hónapra. A Liga-kupa mérkőzések mellett, három felkészülési találkozót is fogunk játszani és ezeket is maximálisan ki akarjuk használni arra, hogy összeálljunk.

- Milyen előzetes reményekkel várja a napokban kezdődő női kézilabda világbajnokságot? Mire számít a magyar válogatott szereplését illetően? 
- A végső győzelmet illetően nem várok semmilyen meglepetést, tehát az orosz, a francia és skandináv válogatottak lehetnek erre esélyesek. A magyar válogatottat pedig igazi meglepetéscsapatként tartom számon. Fontos lenne, hogy hozzuk a csoportmérkőzéseket, mert azután már egy-két bravúrral nagyot ugorhatunk. Ellenkező esetben viszont már a torna elején váratlan vereségekhez is vezethet a kiszámíthatatlanságunk. Támadásban sok csapattal fel tudjuk venni a versenyt, de a szöuli torna mérkőzései egyértelműen megmutatták, hogy a védekezésünk gyengébb. Ezért kiemelten fontos lesz a kapusaink teljesítménye, mert ők pótolhatják ezt a gondunkat.


A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda