LANCZ BARBORA - A CSAPATNAK JÁR A DICSÉRET

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.07.
Természtesen az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni bajnoki nyitányon tíz gólt szerző Lancz Barborát szólaltattam meg ezen a héten. Sőt tapasztalt újságíróként egy kicsit még „provokáltam” is azzal, hogy most róla beszélgessünk. A fiatal játékos azonban a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott, minden válaszában, mondatában a csapatot dicsérte.


- Egész héten úgy készültünk, úgy állítottuk be az edzéseket, a pihenések arányát, hogy jól sikerüljön a szezonkezdés - mondta a szlovák válogatott átlövő. - Ez persze a megszokott rend nálunk, de talán most erősebb volt a koncentráció, ami hozzá is segített bennünket ahhoz, hogy egy valóban jó mérkőzést tudtunk játszani a Fradival. Sajnálom, hogy nem a teljes keretünkkel álltunk fel, mert akkor talán az igazi meglepetés, a pontszerzés vagy a győzelem is sikerülhetett volna. De így is nagyon büszke vagyok a csapatra, mert óriási akarattal kézilabdáztunk, megtettünk mindent a sikerért. 

Nem csak a legeredményesebb, hanem a legjobb teljesítményt nyújtó kézilabdázó is te voltál ezen a találkozón.
- Valóban elég jól ment a játék, de én csak egy része voltam egy remekül működő csapatnak. Nem is különösebben foglalkoztam tehát az egyéni teljesítményemmel, inkább a feladatomra figyeltem A tizenhárom kísérletből szerzett tíz találat nem rossz arány, sőt ez nekem az élvonalban egyéni rekord, hiszen eddig a Dunaújváros ellen dobott nyolc gólom volt csúcs. Egyénileg azonban mindig lehet jobban játszani, viszont egy csapatsportban ennek kevesebb a jelentősége, a sikert itt a csapat győzelmében, a megszerzett pontokban mérik. 

Azért azt áruld el, hogy sok dicséretet kaptál? 
- Arra tényleg nagyon büszke vagyok, hogy Gyurka János megdicsért, mert nála ezt valóban ki kell érdemelni. Most ott voltak a lelátón a szüleim, a testvérem, a barátom, akik mindig elutaznak a meccseimre Szlovákiából. Sportolók voltak, tehát persze segítenek, támogatnak, visszanézik a mérkőzéseimet, de ők sem dicsérgetnek elvtelenül. Nagyon jól esett a lányok, a csapattársaim elismerése is, mert rengeteget dolgoztak azért, hogy én gólokat tudjak dobni. Erőt kell merítenünk ebből a találkozóból, hiszen két hazai mérkőzésünk következik, amelyeken el kell kezdeni a pontok gyűjtését. 

Fogod bírni a terhelést, mert jelenleg te vagy a csapat egyedüli balkezes átlövője?
- Mi nagyon jó párost fogunk alkotni Albek Annával, aki remélem, hogy hamar fel fog épülni a sérüléséből. Addig pedig igyekszem egyedül megoldani ezt a feladatot, amit kihívásnak érzek, egyáltalán nem izgulok miatta. A porcműtétem után fizikálisan már teljesen rendben vagyok, jól sikerült a felkészülésem, megvan a dinamikám, ami nálam, alacsonyabb kézilabdázónál kiemelten fontos tényező. Nagyon jó helyen vagyok, jól érzem magam Mosonmagyaróváron, így minden vágyam az, hogy segítsek a csapatnak. A Fradi ellen kisebb volt rajtunk a teher, ilyen szempontból nehezebbek lesznek a Kisvárda és az Érd elleni hazai találkozóink. Ezt pontosan tudjuk, így készülünk ezekre a találkozókra, amelyeken négy bajnoki pontot akarunk összegyűjteni.Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA
2022.10.12., 18:00 óra.
Videók
összes videó