LEGYEN ÜNNEP EZ A MÉRKŐZÉS!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.02.
A sportban soha nem szerencsés nagy szavakat használni, de mindenki tisztában van azzal, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club történetének egyik legfontosabb mérkőzésére kerül sor a hétvégén. 2022 december 04.-én 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár a román SCM Gloria Buzau gárdáját fogadja az Európa-Liga harmadik selejtező körében. A hazai találkozó előtt Gyurka János vezetőedzőt és a csapat válogatott beállóját, Pásztor Noémit kérdeztük.


- Alaposan feltérképeztük a Buzau csapatát, pontosan tudjuk tehát, hogy nagyra törő terveik vannak, amihez hozzárendelték a megfelelő játékoskeretet - mondta a találkozó felvezetésként Gyurka János. - Minden poszton van két komoly tudású, tapasztalt, hazai vagy külföldi kézilabdázójuk, akik fizikálisan is tökéletesen megfelelnek a játékukhoz. A román élvonalbeli bajnokságban igazolták a stabilitásukat, az eredményességüket, azt a sok energiát, amit a sportágba fektetnek. A magyar bajnokságban is találkozunk kiváló csapatokkal, de ennek a nemzetközi találkozónak egészen más a rangja, a jelentősége. Az esélyeket illetően nehéz nyilatkozni, mert egyrészt két teljesen különböző játékstílus fog találkozni, így nagy jelentősége lesz a napi formának annak, hogy mennyit enged majd az ellenfél. Másrészt a felkészülésünk sem volt zökkenőmentes, több hétig nem tudtunk együtt készülni, a távollévő játékosainkat pedig sérülések zavarták, a kelleténél kevesebbet játszottak. Fiatal csapatként, nagy tapasztalatunk sincsen a nemzetközi mezőnyben, de mindezeket félre fogjuk tenni, teljes szívvel fogunk küzdeni azért, hogy a csoportkörbe jussunk. Ines Ivancokon kívül mindenki hadra fogható lesz, a legjobb tudásukkal készülünk erre a találkozóra, amelyet egyértelműen ünnepként kezelünk. Olyan teljesítményt akarunk nyújtani, amivel elégedettek lesznek a szurkolóink, ami felhelyezi Mosonmagyaróvárt a nemzetközi kézilabdázás térképére. 

- Egyre többet tudunk a román ellenfelünkről, vasárnapra pedig minden olyan információ a birtokunkban lesz, amire szükségünk lehet - folytatta Pásztor Noémi, a csapat egyik legjobb formában lévő játékosa. - A Buzau rendkívül jól szerepel a román élvonalban, viszont a nemzetközi mezőnyben egy kicsit másik arcát mutatja. Vannak ismerős játékosaik, a válogatott kézilabdázóikat pedig láttunk most az Európa-Bajnokságon. Megpróbáljuk az előnyünkre fordítani azt, hogy itthon kezdünk, a fantasztikus szurkolótáborunk előtt. Reméljük, hogy telt ház lesz, erőt adnak nekünk és így a lehető legnagyobb előnyt tudjuk megszerezni az UFM Arénában. Az ellenfelünk tapasztaltabb gárda, de alaposan megzavarhatjuk őket, ha a saját, gyors játékunkat játsszuk, sok futásra kényszerítve a románok idősebb, erősebb testalkatú játékosait. Az elmúlt hetekben valóban keveset tudtunk együtt készülni, de volt már egy MTK Budapest elleni sikeres bajnoki találkozónk és ezen a héten ismét a Motherson-Mosonmagyaróvárra koncentrálhattunk. Mi pedig csapatként vagyunk igazán erősek, úgy tudjuk a legjobban kiegészíteni, kisegíteni egymást, aminek ezeken a nemzetközi találkozókon döntő jelentősége lehet. Egyértelműen az Európa-Liga csoportkör a célunk, amiért Mosonmagyaróváron és majd a romániai visszavágón is meg fogunk tenni mindent.      


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó