LEMONDOTT MEGHÍVÓ

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.02.17.
Az elmúlt időszakban több mosonmagyaróvári kézilabdázó is kapott meghívót a magyar női kézilabda válogatott keretébe. Tóth Eszter és Szemerey Zsófi után, Tóth Gabriella és Pásztor Noémi is Golovon Vlagyimir látószögébe került. A mostani keretben azonban csak egyetlen MKC kézilabdázó lesz, mert Tóth Gabriella a mai napon lemondta a válogatott szereplést a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőre történő felkészülésre.

- Nagyon sokat gondolkodtam most a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el - nyialtkozta Tóth Gabriella az MKC irányító-átlövője. - Így a szerdai Érd elleni bajnoki mérkőzés után felhívtam Golovin Vlagyimirt és ezt meg is beszéltem vele. A szövetségi kapitány kicsit meglepődött, de elfogadta az indokaimat és rábeszélni sem akart arra, hogy vegyek részt a felkészülésben. Korrekt módon beszéltünk erről egymással, hiszen én nagyon örültem a kapitány ismételt megkeresésének, hiszen már az előző összetartásra is kaptam meghívót, de akkor Covid beteg voltam. Így csütörtökön írásban is jeleztem a Magyar Kézilabda Szövetség felé, hogy nem számítsanak rám most a magyar válogatott keretében. 


Tiszteletben kell tartani a döntésedet, de nagyon érzékeny téma ez, amely mindenképpen magyarázatra is szorul.
-
Egy kézilabda játékos ennyi idős korában már pontosan meg tudja állapítani, hogy milyen formában van. Így én tudom a legjobban, hogy jelenleg sem fizikálisan, sem pszichésen nem vagyok jó állapotban, ami nyilvánvalóan látszik is a teljesítményemen. Jól ment a játék a bajnokság őszi szakaszában, de sajnos engem is elkapott a járvány, amivel tizennyolc napig betegeskedtem. A visszatéresem után pedig nem volt idő felkészülésre, azonnal játszanom kellett a klub hazai és nemzetközi mérkőzésein, hiszen alig van pályára küldhető játékosunk Mosonmagyaróváron. Az elmúlt találkozókon pedig látszott, hogy jelenleg én nem vagyok jó állapotban, nem teljesítek olyan szinten, ami segítség lenne a magyar válogatott számára.   

Őszinte szavak ezek, sokak számára biztosan elfogadhatók, de így is számítanod kell sok támadásra a szurkolók részéről.  
- Támadnak engem bármit is teszek, de egy sportolónak együtt kell élnie a kritikákkal, a negatív megjegyzésekkel. Bizonygatni felesleges ezeknek az ellenkezőjét, hiszen a klub figyeli a mutatóinkat, súlyunkat, ami az én esetemben sem rosszabb, mint az ősszel, amikor valóban jól ment a játék. Így bennem a világon semmi sértődöttség sincsen, de abban is biztos vagyok, hogy a magyar válogatottba kizárólag olyan játékosokat kell meghívni, akikben maradéktalanul megbízik a szakma és talán a közvélemény is.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó