LÉNYEGRE TÖRŐEN!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.04.
Dr. Hoffmann Lászlóval, a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai igazgatójával nem tartott sokáig az interjú készítés. Mégsem mondhatjuk, hogy a szakember szűkszavú volt, mert inkább az a helyes kifejezés, hogy a Vác elleni bajnoki mérkőzés esélyeit latolgatva, lényegre törően fogalmazott.

- Teljesen lezárta már a csapat a székesfehérvári mérkőzést, vagy még foglalkozni kell a bajnoki rajton történtekkel?

- Megnéztük és kielemeztük az Alba elleni mérkőzésnek a felvételét és levontuk a szükséges tanulságokat - kezdte a beszélgetst dr. Hoffmann László. - Ezután viszont már elengedtük azt a találkozót, már a következő mérkőzéssel foglalkozunk. Előre kell néznünk, mert most sűrű a programunk, így idő sincs arra, hogy a múlton rágódjunk.- Megfogyatkozott a csapat, hiszen a héten Tilinger és Katona sem tudott edzeni. Mennyire zavarják ezek a sérülések a felkészülést? 

- Nem hagyjuk, hogy olyan dolgok zavarjanak minket a munkában, amelyekkel nem tudunk semmit sem kezdeni. A sérülések sajnos benne vannak ebben a játékban, de azért állítottunk fel egy keretet, hogy az ilyen problémákat is megoldjuk. Bízunk abban, hogy Tilinger Tamara combhúzódása rövid időn belül rendbejön, a lábfej sérüléssel bajlódó Katona Flóra viszont csütörtökön már edzeni fog és én szinte biztos vagyok abban, hogy pénteken már játszani is tud.

- Pénteken a Vác csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár az UFM Arénában. Mire számíthatnak az MKC-szurkolók ezen a bajnoki találkozón?

- A Vác erős és egységes csapat, tehát nagyon kellemetlen ellenfél. Tehetséges fiatal kézilabdázóik vannak, akik már hosszú ideje játszanak együtt, jól ismerik egymás gondolatait. Viszont pontosan ezért kiszámítható is a játékuk, és mi erre nagyon alaposan fel is készülünk. Esélyekről nem könnyű beszélni így a találkozó előtt, de azt gondolom, hogy hét-nyolc játékosunk jó teljesítményével itthon tudjuk tartani a két bajnoki pontot. 


- Egykori kapusként pontosan tudja, hogy milyen kulcsszerepe van a váci csapatban Arenhartnak. Egy ilyen képességű játékosra külön is kell készülni a mérkőzés előtt? 

- Barbara Arenhart a világ három legjobb női kapusa közé tartozik, és jól ismeri már a magyar mezőnyt. Tudja, hogy hová érkeznek a lövések, így sokszor elbizonytalanítja az ellenfeleit. Foglalkozunk tehát a személyével, mert valóban sok ilyen összetevő fogja majd eldönteni ezt a találkozót. Ilyen lehet az is, ahogy Karoline De Souza játszik majd a volt csapata ellen, ami soha sem könnyű feladat. Sőt, az is, ahogy majd Herczeg Lili fogja megnyerni a párharcokat Kácsor Grétával vagy Kuczora Csengével szemben, akik most vélhetően tőle tartanak.

- Remélhetőleg teltház előtt és az MKC szurkolók megszokott fergeteges buzdítása mellett játszik majd a csapat. Ez a tényező, ez az atmoszféra mit jelenhet pénteken este? 

- A hazai pálya minden előnyét ki szeretnénk használni és ebben számunkra óriási segítséget jelentenek a szurkolóink. Megsokszorozzák a játékosaink erejét és komoly nyomást tesznek az ellenfélre is. Most lesznek olyan kézilabdázók a csapatunkban, akik tulajdonképpen először találkoznak ezzel a hangulattal tétmérkőzésen. Bízunk abban, hogy ez növelni fogja az önbizalmukat, nagyon jól fognak kézilabdázni!    

Következő mérkőzés:
NB I, 14. forduló
2020.01.24., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X