LEZÁRT AKTÁK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.08.
Több olyan ügy is felmerült az elmúlt napokban, amelyek érintették a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club munkáját. A napokban azonban ezek lezárultak.

Lencse Gyula, az MKC klubigazgatója képviselte a klubot a Magyar Kézilabda Szövetség tárgyalásain, így őt kérdeztük ezekről az ügyekről.

"Egy a zsűri asztalnál történt versenybírói mulasztásra hivatkozva, a Dunaújváros megóvta a bajnoki mérkőzésünket – kezdte a beszélgetést Lencse Gyula. - A szövetség versenykiírása értelmében azonban a számukra egyértelmű volt, hogy ez nem óvási ok. Az MKSZ pedig a mérkőzés felvételének megtekintése után, tájékoztatta erről a dunaújvárosi vezetőket. Felkínálták a számukra az óvás visszavonásának lehetőségét és ezt a DKKA meg is tette. Így tárgyalásra sem volt szükség, a mérkőzés bajnoki pontjait véglegesen elkönyvelhettük."

Voltak fegyelmi tárgyalások viszont más ügyekben. Ezek milyen ítéletekkel zárultak?

"Szintén a DKKA bejelentése értelmében, a mérkőzés felvételére hivatkozva, idézte be a szövetség fegyelmi bizottsága Horváth Bernadettet. Az elmúlt héten az ő játékjogát felfüggesztették, de ezt a bizottság elnöke hatályon kívül helyezte és így tudott játszani a Kisvárda ellen találkozón. A most csütörtöki fegyelmi tárgyaláson azonban megtárgyaltuk a mérkőzésen történt ütközés körülményeit. A játékosunk elmondta, hogy természetesen nem akart sérülést okozni és sajnálja a történteket. A bizottság pedig úgy döntött, hogy a két bajnoki meccstől eltiltja a kézilabdázónkat de ennek a letöltését december 31-ig felfüggeszti."

A Győri Audi ETO ellen történt szurkolói „sörlocsolás” ügyében is a csütörtöki, budapesti fegyelmi tárgyaláson döntöttek?

"Ebben az ügyben mi elvégeztünk egy belső vizsgálatot és ennek az anyagát, a biztonsági szolgálatunk a Patent jelentésével együtt csatoltuk be a szövetségnek.Nagyon korrekt felvilágosítást szolgáltunk tehát a győriek bejelentésére, hogy ezzel is segítsük ennek az ügynek a lezárását. Végül az események tisztázása után egy írásbeli figyelmeztetést kapott a klub. Az MKC szurkolóit azonban szeretnénk megkérni arra, hogy őrizzük meg a klub jó hírét és ezért ne forduljanak elő többé ilyen események. Rövid időn belül, három különböző ügyben is érintettek voltunk tehát, de a szövetségben azért megnyugtattak, hogy nem folyik ördögűzés ellenünk. Kizárólag a véletlenek szerencsétlen összjátéka okozta ezeket, de az is egyértelmű, hogy nekünk is mindenre fokozottan kell figyelnünk a jövőben."

Azért megnyugtató, hogy megoldottak ezek a problémák és nagy örömünkre a csapatunk is remekelt az elmúlt két mérkőzésen. Egy nyugalmasabb időszakra lehet számítani tehát mostanában?

"Mindig vannak és lesznek megoldásra váró feladatok a klubban, de valóban könnyebb a helyzetünk akkor, ha eredményes a csapatunk. Az látszik, hogy szakmailag megerősödtünk, a visszatérő és az új játékosaink pedig a játék minőségében és az eredményességben is sokat segítenek. Sokat változtattunk az edzésmódszereken is, ahol a polár rendszerű érzékelőkkel nagyobb hangsúlyt fektetünk azoknak az intenzitására. Három fiatal, tehetséges kapust is igazoltunk és reméljük, hogy velük már biztonságosan tudjuk lejátszani az idény hátralévő részét. Jó úton haladunk továbbra is, de nem dőlhetünk hátra, mert még sok mérkőzés, sok feladat vár ránk."