Magabiztos sikerrel zártuk az erőltetett menetet

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.03.28.
Az Európa-liga negyeddöntős párharca után, a válogatott szünet előtt egy bajnoki mérkőzés várt még a Motherson Mosonmagyaróvárra.
Gyurka János együttese a Vasast fogadta bajnoki mérkőzésen. Továbbra sem állhatott a csapat rendelkezésre Albek Anna és Tóth Nikolett.

Lassan kezdődött a mérkőzés, a 9. percben még 4-3-ra a Vasas vezetett, majd egy 5-0-s szériával fordított az MKC. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, és folyamatosan nőtt az óvári előny. A szünetre magabiztos 17-9-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, a folytatásban pedig az egyébként is jól működő mosonmagyaróvári védekezés még keményebbé vált. A Vasas a második félidőben 10 perc alatt csak két gólt szerzett. Az óvári csapatban Faragó Luca hat gólt szerzett, de az ötig jutó Varga Emília is remekelt, főleg védekezésben. Tizennéggyel is vezetett az MKC, végül pedig ugyanúgy, mint október elején (37-28) most is kilenccel győzött a Vasas ellen.

A Motherson Mosonmagyaróvár a válogatott szünet után, április 21-én a Debrecen ellen játszik rangadót.

Női kézilabda NB I
Motherson Mosonmagyaróvár - Vasas SC 35-26 (17-9)

V.:
Bóna Sz., Földesi Cs.
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző

MKC: SZEMEREY - Udvardi 3, LANCZ 5, Pásztor 1, Tóth G. 5, VARGA E. 5 (3), STRANIGG ZS. 4. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapus), Tóth E. 2 (1), SZTANKOVICS 3, Bardi, FARAGÓ 6, Schatzl 1. Vezetőedző: Gyurka János

Vasas: Zsigmond - Domokos 1, Ferenczy 3, Dombi 1, Vámosi, Szilovics 6, Fodor 3. Csere: BALOG (kapus), Varjas, Mihály 1, Oláh 1 (1), Sirián, PÉNZES 10 (2), Lengyel.  Vezetőedző: Konkoly Csaba

Kiállítások:
8 perc, ill., 10 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill., 3/3.
Piros lap: Dombi Katalin (3x2 perces kiállítás után)

Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-4, 14.p: 8-4, 25.p: 14-8, 30.p: 17-9, 39.p: 24-11, 45.p: 27-13, 55.p: 33-20, 60.p: 35-26.
Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője:
„Az Európa-liga mérkőzések tempóján akartunk kézilabdázni, így szerettük volna 60 percig játszani. Fontos célunk volt, hogy a védekezésünket felkeményítsük, több faultot mutassunk be, labdát szerezzünk. Tudtuk futni is, és ebből könnyű gólokat szerezni. Még nem mindenki tudta maga mögött hagyni az EL-ben elkövetett hibákat, de végre felszabadultabban tudtunk kézilabdázni. Örülök, hogy azok a játékosok, akik kevesebbet játszottak ma lehetőséget kaptak, és többen bizonyítottak is. Varga Emíliát és Faragó Lucát egyénileg is ki kell emelni, jól játszottak. Ránk fér a pihenő, jól fog jönni a hosszabb szünet mindannyiunknak, hogy aztán újult erővel vágjunk neki a bajnokság hajrájának."

Konkoly Csaba, a Vasas SC vezetőedzője: „Egyértelmű volt, hogy az óvári jobb csapat. Egy picit csalódott vagyok, mert 45 percig nem kézilabdáztunk jól. Van akaratunk és hitünk, de ez nem látszódott rajtunk. Az óváriak megbüntették a gyermeteg hibáinkat. Voltak egyénileg jó, de hullámzó teljesítmények. A kapusainkkal nem lehetek elégedetlen, de a játék minden elemében voltak jobb és rosszabb periódusaink. Az utolsó 15 percben mutatott teljesítményre kell építenünk a folytatást."

Varga Emília, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Ebbe a mai mérkőzésbe is beletettük minden erőnket. A visszarendeződésünk jól működött, és a védekezésünk is rendben volt, annak ellenére, hogy voltak olyan párok is, akik ritkábban szoktak együtt játszani. Volt olyan része is a mérkőzésnek, ami örömjáték volt, élveztük a kézilabdát."

Pénzes Laura, a Vasas SC játékosa: „Egy ilyen csapat ellen nehéz játszani. Mindig presztízs számunkra, hogy fel tudunk-e nőni az ilyen csapatokhoz. Ez ma sajnos csak néha sikerült. Több üreskapus ziccert is elhibáztunk, ha azokat értékesítjük, akkor közelebb tudtunk volna kerülni."
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó