MAGABIZTOSAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.09.02.
Gyimesi Kitti volt a szakértő az Eszterházy SC elleni mérkőzésen.
Esélyesnek lenni mindig komoly teher és ez különösen igaz egy olyan csapat esetében, amely ritkábban játszik ilyen találkozókat. Az MKC ezt a feladatot oldotta meg az Eger elleni bajnoki mérkőzésen, amelyet közösen néztünk meg Gyimesi Kittivel. A játékost egy kis szakmai elemzésre is kértünk, aki szívesen vállalkozott erre és a tőle megszokott vidámsággal várta a találkozót. Ezt megelőzően azonban a sérüléséről kérdeztük, hiszen ő sajnos az elmúlt hetekben nem tudott pályára lépni.

"Szerencsére rendbe jött a bokaszalag szakadásom, hiszen tegnap már teljes értékű munkát tudtam végezni a csapattal. Persze van egy kis lemaradásom, de stabilnak érzem a lábam és a játék is nagyon hiányzik már. Két hét múlva az MTK ellen bevethető leszek, most pedig megpróbálok megfelelni a „szakértő” feladatnak, de előre szólok, hogy én nem tudok pártatlan lenni. Voltam az öltözőben a lányoknál és így láttam, hogy jó hangulatban vannak, kellőképpen fel vannak pörögve. Ez pedig nagyon fontos, mert az Eger roppant kellemetlen ellenfél, amely ellen nagyon koncentráltan kell kézilabdázni."


Erőteljes kezdésben bíztunk tehát és tulajdonképpen az első negyedórában ezt meg is valósította a csapatunk. Végig vezetett az MKC és érezhető volt, hogy a játékosaink nagyon odafigyelnek erre a találkozóra.

"A vendégek a tőlük megszokott módon próbálják lassítani, egy kicsit megölni a játékot és így ellenük nagyon sokáig kell védekezni. Ezután pedig nem könnyű pontosan és eredményesen támadni, de ez most nekünk Kovacsicz Mónika és Tilinger Tamara rutinjával sikerül. A héten egy kicsit csökkentettük az edzések terhelését és inkább a minőségre figyeltünk és így elég frissnek látom a lányokat. Hátul agresszívek vagyunk és a támadások befejezését sem siettetjük, mert így nem adunk esélyt az ellenfélnek. Én két évig játszottam az egri főiskolás csapatban és ezért tudom, hogy ilyen kerettel, ennyire alkalmas egy csapat. Lebecsülni azonban egy pillanatra sem szabad az ellenfelünket, mert az rögtön visszaüthet, tehát keményen kell dolgozni a mérkőzés hátralévő idejében is."


A játék képe a folytatásban sem változott és a csapatunk szépen módszeresen növelte az előnyét. A vendégek lelkesen küzdöttek, de egyszer sem sikerült felzárkózniuk a szünetben már nyolc góllal vezető és éretten kézilabdázó MKC mellé.

"Teljesen rendben volt ez a harminc perc és én az előnyünket is megnyugtatónak gondolom. Az UFM Aréna hangulata most is remek és ez még a mérkőzés közbeni kommunikációban is zavarhatja az olyan kis csarnokban játszó gárdát, mint az Eger. Örültem, hogy Lucia Gubikovának is volt néhány védése, mert pontosan tudom, hogy milyen fájdalmakkal játszik, hiszen én is sokat kínlódok a sarkammal. A mi kapusaink azonban nagyon kemény lányok, hiszen látjuk, hogy a két nappal a műtétje után Scholtz Andrea már eljött az arénába. Nincs sok gól a mérkőzésen, de igazából erre lehetett számítani és nekünk továbbra is kiemelten kell figyelnünk a védekezésünk hatékonyságára. Úgy kézilabdázunk tehát, ahogyan ezen a mérkőzésen kell és ezt szakmailag sem lehet jobban összefoglalni."

A szünetben nem is tartottuk fel tovább Gyimesi Kitti, aki így egy kicsit besétált a küzdőtérre a melegítő játékos társaihoz. Néhány szót váltottak egymással és a gesztusokon látszott, hogy a csapatunk nyugodtan várta a bajnoki találkozó folytatását. A következő tizenöt perc pedig végleg el is döntötte a mérkőzés kimenetelét, hiszen a hajrá előtt már több mint tíz góllal vezetett az MKC.

"Tudtam, hogy szükség lesz még egy erős negyed órára azért, hogy végleg megtörjük a nagy küzdőként ismert egri csapatot. Szerencsére nálunk mindig van egy nyerő ember, mint például most Kopecz Barbara, aki gólokat szerez, és ezekkel a találatokkal növeljük az előnyünket. A vendégeknél pedig érzékeny veszteség volt Petrovics Gerda kiválása, aki sokszor hozta helyzetbe, a gólerős és heteseket is biztosan értékesítő Sári Barbarát. Továbbra is teljes erőbedobásra kényszerítettek minket, de néhány elkésett szerelési kísérletnél és kiállítást érő szabálytalanságnál már látszott, hogy elfogytak. Figyelnünk kell az utolsó tizenöt percben is, de azért kicsit pihentetni is lehet néhány játékosunkat és így a cseréknek is lehet játéklehetőséget adni."

Valóban egy kicsit jutalomjáték volt a mérkőzés utolsó szakasza, amit egy el is lopott a kapunkban parádézó Herczeg Lili. De hát ez így is volt rendjén, hiszen mégis csak ő az új igazolásunk. Kittivel is elégedetten, sőt megkönnyebbülten álltunk fel a mérkőzés végén és igazából azt sem bántuk, hogy nagyon komoly szakmai elemzésekbe sem kellett bonyolódnunk.

"Most már elárulom, hogy nehezebb mérkőzésre számítottam a mozgékony és most is szimpatikusan harcoló Eszterházy ellen. A védekezésünk azonban csillagos ötös osztályzatot érdemel és alapjaiban a támadó játékunkkal sem lehetünk elégedetlenek. Jó volt végre egy nyugalmasabb bajnoki találkozót játszani és ezzel bebizonyítani, hogy az esélyesség terhét is elbírjuk. Voltak kimondottan jó egyéni teljesítményeink és az ember előnyös helyzeteinket is nagyon jó százalékban használtuk ki a mai napon. Maradéktalanul elégedett és boldog vagyok tehát, mert így megnyugtatóbb a helyzetünk a bajnokságban. Úgy érzem, hogy az MTK ellen idegenben is játszhatunk egy nagyon jó mérkőzést és akár még meglepetést is okozhatunk."
Következő mérkőzés
NB I, 4. forduló
2019.09.20., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
MKC - vs - Érd