MECCSRŐL-MECCSRE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.01.11.
Az élvonalba most visszajutott Moyra-Budaörs Handball csapata lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár következő ellenfele magyar bajnokságban. 2022 január 12.-én szerdán 18.00 órakor kezdődik a mérkőzés az idényt nagyon jól kezdő újonc otthonában, amelyet a Budaörs TV Youtube csatornáján, a TV2040.hu oldalon élőben követhetnek figyelemmel.

Az NB I/B Nyugati csoportjának tavalyi bajnoka tíz forduló után a tizedik helyen áll a  tabellán, eddig hét pontot szerezve. A bajnokság elején az MTK Budapest és a Siófok otthonában győztek, a nyolcadik és a kilencedik fordulókban pedig a Szombathely és Székesfehérvár ellen szereztek újabb nagyon értékes egységeket. A nagy rivális vasi csapatot legyőzték Budaörsön, Fejér megyében pedig döntetlenre végeztek az Alba FKC ellen.  


Ezek az eredmények egyértelműen dicsérik az egykori 92-szeres magyar válogatott irányító Buday Dániel vezetőedző munkáját, aki a második idényében már az élvonalban irányítja a csapatot. Az edzői pálya elején járó szakember támaszkodhat a női mezőnyt jól ismerő Pinizsi Zoltán - Irina Shirina edzőpárosra és az aktív pályafutását nemrég befejező Hornyák Ágnesre, aki most már a szakmai igazgatója a klubnak. A csapat nyári megerősítése is sikerült, így a Moyra-Budaörs Handball gárdájának egy erős, sőt kimondottan bő kerete van, amelyben a fiatalos lendület valamint a sokat érő tapasztalat is rendelkezésre áll. 

A Moyra-Budaörs Handball 2021/2022-es játékoskerete: 
Kapusok: Varjas-Sipeki, Vártok Ramóna  
Jobbszélsők: Szabó-Májer Krisztina, Szalai-Szita Katalin  
Jobbátlövők: Schneider Éva, Hajduch Csenge  
Irányítók: Zsigmond Vivien, Pálos- Bognár Barbara, Mlinkó Zsófia  
Beállók: Szabadfi Ágnes, Nagy Lívia, Agbaba Jelena (szerb)  
Balátlövők: Jovovity Jovana (szerb), Horváth Laura, Smid Eszter, Palotás Fanni  
Balszélsők: Braun Laura Csenge, Tóth Melinda 
Vezetőedző: Buday Dániel 

A tavalyi szezonban két Liga-kupa találkozón mérkőzött meg egymással a két csapat, amelyeknek az eredményeiből azonban már egyáltalán nem érdemes kiindulni. Ezt persze a legjobban Gyurka János tudja, akinek a mérkőzés előtti nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy miként gondolkozik a mosonmagyaróvári csapat a bajnoki folytatásról.
- Tartalmas lesz ez a hetünk, hiszen két idegenbeli találkozó is vár ránk- mondta Gyurka János az MKC vezetőedzője. - Figyelnünk kell tehát a felkészülésre, a terhelésre, az utazásokra, nagyon okosan beosztva az időnket. Ugyanúgy kezeljük a mérkőzésinket, tisztelve az egyéni stílusban, komoly tempóban kézilabdázó Budaörs csapatát. Azt is pontosan tudjuk, hogy a kötelezőnek tartott győzelmek a legnehezebbek, amit a bajnokság újonca már meg is erősített néhány figyelemre méltó eredménnyel. Egy sikeres nemzetközi mérkőzés van mögöttünk, de a szurkolóink elismerését, szeretetét meccsről-meccsre, sőt napról-napra ki kell érdemelnünk és ezen a szemléleten soha nem fogunk változtatni.

Motherson-Mosonmagyaróvár - Moyra-Budaörs Handball  30 - 20 (13 - 11)

Liga-kupa csoportmérkőzés - 5. forduló  
2021 január 15. péntek 18.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  

Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár  21 - 37 (14 - 18)
Liga-kupa csoportmérkőzés - 4. forduló  
2021 január 12. kedd 18.00 óra - Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, zárt kapus