MEG KELLETT DOLGOZNI A GYŐZELEMÉRT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.27.
Egy nagyon tehetséges, lelkes fiatal csapat otthonában szerzett két fontos bajnoki pontot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Meg kellett tehát dolgozni a sikerért, nehéz volt megtörni a balatonboglári akadémisták ellenállását. Az MKC végig vezetett, a mérkőzés hajrájában pedig egyértelműsítette a győzelmét.

NEKA - Motherson-Mosonmagyaróvár 26 - 33 (14 - 17)  
NB I. bajnoki mérkőzés 12. forduló - Balatonboglár, NEKA csarnok, 200 néző 
2023 január 27. péntek 18.00 óra 
Vezette: Fekete Tamás - Tóth Dávid   


NEKA: Wéninger - Molnár D. 1, Kellermann 1, Varga E., Kocsis B. 1, CSÍKOS 12 (2), Szabó A. 1. 
Csere: Zaj (kapus), UHRIN 6, KOVALCSIK 4, Faragó Lea, Szabó L., Gém, Zsembery.  
Edző: Bohus Beáta   

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Mihály 1, LANCZ 5, PÁSZTOR 5, Kovács P. 4, TÓTH E. 7 (1), STRANIGG ZS. 4. 
Csere: Tóth N. 3, Albek 2, Faragó Luca, Bardi, Tóth G. 2.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc  
Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1   

Az már a mérkőzés első perceiben egyértelműen látszott, hogy támadásban és védekezésben is mozgékony csapat a NEKA. Erősítést jelentett a számukra, hogy Székesfehérvárról ezen a héten visszaérkezett a kölcsönben ott szereplő beálló Kocsis Bettina, aki azonnal a kezdőcsapatukban kapott helyet. 
Várható volt tehát, hogy nem lesz könnyű dolga a Motherson-Mosonmagyaróvárnak Balatonbogláron. Az akadémisták elsősorban a rendkívül gólerősen kézilabdázó Csíkos Luca vezérletével jól tartották magukat. Egy-két gólnál nagyobb különbséget nem tudott kiharcolni a vendégcsapat, amely pedig fegyelmezetten, komoly sebességgel kézilabdázott. 
A félidő utolsó szakaszában megpróbált egy kicsit jobban ellépni az MKC, megnyomta tehát az utolsó perceket. Igazán megnyugtató előnyt azonban nem tudott harminc perc alatt realizálni, mert a NEKA is két gyors találattal zárta a játékrészt. 

A folytatás első percei is a dinamikus, nyílt játékot hozták, felváltva esett gólokkal. Tóth Eszter okos emelésével azonban először ötgólos előnybe került az MKC. Szépen lassan elkezdett tehát nyílni az olló az eredményt illetően, és ami fontosabb a játékban is. A hazai együttes egyre nehezebben tudta áttörni az MKC védekezését és a büntetők értékesítésével is hadilábon állt. 
Továbbra is gyors volt a játék, sokat futottak a csapatok, a NEKA dicséretes módon, komoly odafigyelésre késztette a vendégeket. Sikerült a találkozó utolsó negyede előtt kettő gólra felzárkózniuk, így nem dőlhetett hátra az MKC. Gyurka János csapata viszont elindított egy olyan hajrát, amivel gyakorlatilag bebiztosította a győzelmét. Tóth Gabriella duplával állt be és Lancz Barbora is ebben a periódusban volt a legeredményesebb, így az MKC hatgólosra növelte a különbséget. 
Ezt a fokozott tempót már nem tudta követni a NEKA, ekkor kidomborodott a két csapat közötti különbség. A Motherson-Mosonmagyaróvár dicséretet érdemel a győzelemért, amit szépen fokozatosan felépített játékkal, teljes koncentrációval ért el egy szívósan küzdő ellenfél otthonában.  

Bohus Beáta: - Nagyon pozitív volt a számunkra, hogy három volt NEKA játékos is szerepelt az ellenfélnél. Azt gondolom, hogy  és a mai teljesítményünket is jó volt nézni. Volt egy szakasz a második félidőben, amikor kapkodtunk támadásban, ami a nagyobb vereséghez vezetett. Hiányoztak a szélső gólok és a kapusteljesítmény, viszont a küzdőszellemre, az elszántságunkra nem lehetett panaszom. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat és azt gondolom, hogy egyre bátrabbak lehetünk a jövőben. 

Gyurka János: - Gratulálok a NEKA fiatal csapatának, Bohus Bea jó képességű játékosokból építkezhet. Fel kellett készülni a sebességükre, komolyan kellett venni őket, mert kihasználják az ellenfeleik legkisebb megingásait is. Teljes koncentrációval küzdöttünk, voltak nagyon jó egyéni teljesítményeink, amelyek most a győzelemhez segítettek. Gyorsan, eredményesen próbáltunk kézilabdázni, amire szükség is volt ahhoz, hogy ezt a számunkra fontos győzelmet megszerezzük.