MEGBÍZUNK EGYMÁSBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.01.11.
Több egészen kiváló egyéni teljesítmény volt a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatában a francia ES Besancon elleni győztes Európa-liga mérkőzésen. Gyurka János sem volt könnyű helyzetben, amikor a sajtótájékoztatóra egy játékost kellett választani a mérkőzés hazai legjobbjaként. Végül a statisztikát hívta segítségül, amely Pásztor Noémi esetében kimagasló számokat mutatott.


- Szokás szerint nagyon alaposan felkészültünk erre a mérkőzésre és most egy kicsivel több időnk is volt - nyilatkozta a találkozó utána beálló. - A francia csapat legutóbbi mérkőzéseit videón kielemeztük, az edzéseken pedig modelleztük azokat a játék szituációkat, amire számítottunk. A Besancon nagyon erős csapat, de így szerencsére nem tudott meglepni bennünket, mi pedig szinte maradéktalanul meg tudtuk valósítani a terveinket. Persze így is nehéz volt megnyugtató előnyt szereznünk, mert támadásban sokáig nagyon gyorsak, hatékonyak voltak. Viszont mi sokkal többet dolgoztunk, futottunk visszafelé és ez a szervezettebb védekezésünk, mögötte a kitűnő kapus teljesítményekkel, végül magabiztos sikerhez vezetett. 

A beálló Pásztor Noémi pedig a hét kísérletéből, hét gólt szerzett…
- Igen, most összejöttek nekem a dolgok, aminek természetesen nagyon örülök. Kimondottan élveztem a játékot, de az egyéni teljesítmények csak annyiban fontosak, hogy erősítik a csapatunkat. Motiváltak voltunk, mert néhányan igaz már játszottunk nemzetközi mérkőzéseket, de átéreztük, hogy ez találkozó mit jelent a klubnak, a jelenlegi csapatunknak. A szurkolótáborunk most is fantasztikus volt, óriási erőt adtak nekünk a jelenlétükkel, a buzdításukkal. Így kó volt játszani, részese lenni ennek a szép sikernek, hiszen a francia női kézilabdázás a világ elitjéhez tartozik. 

Veled kapcsolatban sokszor, sok helyen lehet a megújulásról hallani. Erről te is nyilatkoztál a nyáron, így adja magát az a kérdés, hogy hogyan érzed magad Mosonmagyaróváron? 
- Jó helyen vagyok most, nagyon jól érzem magam, kihívás a számomra a játéklehetőség és az, hogy vannak jogos elvárások velem szemben. Sok hiba van még a játékomban, sokat kell fejlődnöm, de érzem, hogy jó úton haladok. Szeretem a csapatunkat, a közösségünket, azt az érzést, ahogy tudjuk segíteni, szinte húzni egymást. Ez a sikerünk egyik kulcsa, a másik pedig az a remek szakmai munka, ami Mosonmagyaróváron folyik. Sokat dolgozunk, keményen készülünk, aminek látjuk is az eredményét, de talán még ennél is fontosabb, hogy emberileg is megbízunk egymásban.