MEGFÉKEZETT FIATALOK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.02.14.
A Motherson-Mosonmagyaróvár a második félidőben állította meg a boglári akadémistákat, akik az első játékrészben bátran kézilabdáztak. Az MKC a szünet után azonban átvette az irányítást, jól játszott és ezzel a győzelemmel átmenetileg ismét a bajnoki tabella élére állt.


Boglári Akadémia-SZISE - Motherson-Mosonmagyaróvár  22 - 33  (14 - 15) 
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 13. forduló 
2021 február 14. vasárnap 18.00 óra 
Balatonboglár, NEKA Csarnok, zárt kapus 
Vezette: Sándor László - Szikszay Csaba  

Boglári Akadémia: GERCSÓ - Kukucska, Woth V. 1, Farkas J. 3 (1), Faragó 1, MONORI 9 (3), Mérai 2. Csere: Juhász G. 2, Kocsis B., Koronczai 2, Takó, Bánhidi 2, Mlinkó. 
Edző: ifj. Kiss Szilárd  

Mosonmagyaróvár: Herczeg - KATONA 3, Gyimesi, Horváth B. 2, Tóth E. 5 (2), Szarková 3, Hajtai 4. Csere: SZEMEREY (kapus), Kovács P. 3, Lancz 4, STRANIGG ZS. 7, Hudák 1, Domokos 1.  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 4, ill. 8 perc  
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2   

Nagyon ritkán fordul elő ebben az idényben, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár öt percig nem dobjon gólt egy mérkőzés elején. Balatonbogláron azonban ez történt, mert a hazai akadémisták hatalmas akarattal, rendkívül agresszív védekezéssel kezdték a találkozót.  
Így egyenlíteni is először négy-négynél sikerült, ami után a vezetést is átvette az MKC, amelynek azonban továbbra sem volt igazán meggyőző a játéka. Harsogtak is edzők mindkét oldalon, amit az üres csarnokban persze jól lehetett hallani.  
Az előnyét el is kapkodta a vendégcsapat, az egyre nagyobb önbizalommal kézilabdázó fiatalok ellen. Ebben komoly szerepe volt az akadémisták „túlkoros” játékosának, hiszen Monori Orsolya négy gólt is szerzett az első játékrészben. A félidő hajrája előtt elhúzott igaz három góllal az MKC, de ekkor is érezhető volt, hogy a fiatalok nem adják fel. Minimálisra csökkentették a hátrányukat, olyan harminc perc alatt, amelyben az MKC viszont alaposan megnehezítette a saját dolgát.  

Nem csoda tehát, hogy a vendégek jöttek ki később az öltözőből, mert ott biztosan több dolgot kellett megbeszélniük.  MKC helyzetekkel, fe Monori góllal folytatódott a mérkőzés, ami után Hajtai és Szarková is két perces büntetést kapott. Nagyon jókor fogat meg tehát Farkas Johanna büntetőjét Szemerey Zsófi és nagyon jókor dobta be a mosonmagyaróvári hetest Tóth Eszter. 
Egy álomszép bejátszás után Hajtai dobott idegnyugtató gólt, ismét háromra növelve a most sokkal koncentráltabban kézilabdázó MKC előnyét. Tizenöt perc játék után 17 – 22-öt mutatott az eredményjelző és érezhetően nehezebben tudott helyzetbe kerülni a hazai gárda.  
Szervezettebben, keményebben védekezett az MKC, amely mögött Szemerey Zsófi is hatékonyan védett. Így a hajrához már hat gólos előnnyel érkezett a mosonmagyaróvári csapat, de a lelkes fiatalok ellen továbbra is figyelnie kellett.  
A csapat pedig ezt megtette, így sokkal nyugalmasabb lett a végjáték, sőt magabiztossá vált az MKC győzelme is. Összegzésként pedig nyugodtan leírhatjuk, hogy pont azért nem szabad elfelejteni az első félidőt, mert abból nagyon szépen fel tudott állni az MKC.  

ifj. Kiss Szilárd: - Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, amely sokkal jobb csapat a mienknél ez nem is lehet kérdés. Arra azonban büszke vagyok, hogy az első negyven percért érdemes volt ideutazniuk, mert akkor alaposan megmozgattuk őket. Az első félidőre különösen büszke vagyok, mert akkor olyan minőségi védekezést láttam, amit eddig nem tudtunk megvalósítani. A mérkőzés végén egyszerűen bedaráltak minket, de erre a félidőre lehet építkezni, mert biztató volt a jövőre nézve.

Gyurka János: - Olyan mérkőzés volt, amire számítottunk, egy nagyon dinamikus, több védekezési formát is használni tudó fiatal csapat ellen. Mi sajnos nem is voltunk itt az első félidőben, nehezen pörögtünk fel, rendre lemaradtunk a védekezésben és hiányoztak a távoli zónából érkező gólok. A második játékrészben ez megváltozott, akkor már működött minden és a kapuban is volt egy kimondottan jó védési százalékunk. Így végül, sima, magabiztos lett a győzelmünk, egy nagyon szimpatikusan, végig küzdő tehetséges csapat otthonában.

Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.