MEGMOZGATTUK A FERENCVÁROST

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.09.
Egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az FTC-vel a bajnokság második fordulójában lejátszott találkozón. A második játékrészben ez már nem sikerült, így a zöld-fehérek szépen fokozatosan elhúztak és magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 19 - 29 (10 - 13)
NB I bajnoki mérkőzés - 2. forduló  
2020 szeptember 09. szerda 18.30 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.000 néző  
Vezette: Bujdosó Máté - Horváth Viktor  


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY 1 - Katona 3 (1), Tóth E. 3, Kovács P. 2, Horváth B. 2, Szarková 2, Hajtai 3. Csere: Herczeg (kapus), GYIMESI, Lancz 2, Sirián, Hudák, Domokos 1, Holesová, Kellermann D. Edző: Gyurka János 

Ferencváros: JANURIK - Kovács Anett 3, Klujber, Behnke 2, Csiszár-Szekeres, KOVACSICS 6, Márton G. 2. Csere: Bölk 3, SZUCSÁNSZKI 4 (1), Malestein 4, Háfra N. 2, Pásztor N., Schatzl Nadine 2, Kisfaludy 1, Tóth Nikolett. Edző: Elek Gábor  

Kiállítások: 8, ill. 14 perc  
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/0 

A két csapat rendkívül koncentrált bemelegítésén érződött, hogy nagy csatára készülnek. Az FTC kezdett jobban, hiszen már három góllal is sikerült elhúzniuk az első percekben. A volt csapata ellen remekelő Szemerey Zsófi azonban megálljt parancsolt a zöld-fehéreknek és az MKC kiegyenlített. Jól védekeztek a csapatok, ami segítette a kapusokat, akik közül a magyar válogatott Janurik Kinga teljesítményét is meg kell említeni. Nem csoda tehát, hogy szinte csak emberelőnyös helyzetekből születtek gólok, azokból sem sok, hiszen a 18. percben még csak hat-hatos döntetlen volt az állás. Az MKC két gólos előnyt is szerzett a Szemerey által támadásban kicsit elbizonytalanított budapestiek ellen. Így az FTC-Rail Cargo Hungaria gárdájának komolyan meg kellet dolgozni azért, hogy előnnyel zárja az első félidőt. 

Kicsit indiszponáltan, sok eladott labdával, kihagyott helyzettel kezdte a második játékrészt az MKC. Ezt pedig az egyre pontosabban és hatékonyabban támadó zöld-fehérek már kihasználták és növelték az előnyüket. A Motherson-Mosonmagyaróvár többször felzárkózott ugyan, de igazán nem tudta megközelíteni a vendégcsapatot. Gyurka János a hajrában a fiatal sorát küldte pályára a mérkőzés utolsó szakaszában, akik nehezen boldogultak az FTC világszínvonalú védekezésével. Egy kimondottan jó hangulatú mérkőzést játszott egymással a két csapat, amelyben az MKC alaposan megmozgatta a Ferencvárost, amivel reméljük, hogy segíteni tudta a felkészülését a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésre.  

Gyurka János: - Az első félidőben jól tartottuk magunkat, rendben volt a védekezésünk, ami mögött a közel ötven százalékos mutatóval védő Szemerey Zsófi remekelt. Sajnos a folytatásban már nem tudtuk tartani a lépést a Ferencvárossal, mert a sebességük még magas a csapatunk jelentős részének. Sok sikert kívánunk az FTC-nek a hétvégi Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája debütáláshoz.  

Elek Gábor: - Először is szeretném kiemelni, hogy egy remek hangulatú találkozót játszottunk Mosonmagyaróváron. Sok nagyon szimpatikus dolgot láttam a hazai csapattól, amely az első játékrészben meg is szorongatott minket. A folytatásban viszont erőteljesebbek, pontosabbak voltunk, kézben tartottuk a találkozót és megérdemelten nyertünk. Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök