MEGOLDOTT FELADATOK - interjú Mistina Kittyvel

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.28.
Az Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés után a kapuban remek teljesítményt nyújtó Mistina Kittyvel beszélgettünk. Most is kiderült azonban, hogy az öndicséretre nem nagyon lehet rávenni a mosonmagyaróvári kézilabdázókat. A kérdező pedig próbálkozott, de Mistina Kitty is nagyon szerényen nyilatkozott.

- Nagyon örültünk, hogy sikerült idegenben legyőznünk a székesfehérvári csapatot, amely jó játékerőt képvisel, mindig képes váratlan megoldásokra - mondta Mistina Kitty. - Akartunk, küzdöttünk, kitettük a szívünket a pályára, így tudtunk két pontot szerezni, amelyek rendkívül értékesek a hosszú válogatott szünet előtt. Természetesen minden mérkőzés után értékelni szoktam a saját teljesítményemet, ami most nem volt rossz. Elégedett azonban nem vagyok, mert több olyan szituációból kaptam gólt, amelyekre készültem, háríthattam volna.


Ismerjük a mondást, miszerint az élet a legnagyobb rendező és így a bajnokság elején sok feladatot is adott neked. Hogyan tudtad feldolgozni, hogy Szemerey Zsófi eltiltása miatt szinte egyedül maradtál? 
- Kizárólag arra koncentráltam, hogy megoldjam ezt a helyzetet. Egyáltalán nem izgultam, nem ijedtem meg, mert azt tudtam, hogy a csapat segíteni fog nekem. Szemerey Zsófi pedig ott volt mellettem, támogatott, sokat beszéltünk, felkészültünk az ellenfelekből, a lövésekből. Nem tudott a kispadon ülni, de így is megoldottuk a kapcsolatot, tehát nem is éreztem magam egyedül. Mi ketten remekül tudunk együtt dolgozni, segítjük egymást, próbálunk olyan teljesítményt nyújtani a kapuban, ami támaszt ad a csapatunknak a győzelmekhez. 

Hat mérkőzésből, négy győzelem pedig nem rossz arány így a bajnokság első szakaszában. Elégedett vagy ezzel az eredménysorral? 
- Azzal igen, hogy hoztuk azokat a találkozókat, amelyeken esélyesek voltunk, de összességében azért van bennem hiányérzet. A Ferencváros elleni mérkőzésen megtettünk mindent, amit csak tudtunk, de sajnos ez nem volt elég a pontszerzéshez. A debreceni rangadóban azonban több volt, így inkább azt válaszolnám tehát, hogy nem vagyok elégedetlen. Épül a csapatunk, haladunk előre, meccsről-meccsre jobb a játékunk, így a jövőben is megpróbálunk magunkra koncentrálni, megnyerni annyi mérkőzést, amennyit csak lehet. 

Tulajdonképpen annak a Herczeg Lilinek a helyére jöttél, akit nagyon szerettek a szurkolók itt a Mosonmagyaróváron. Emlékszem, hogy az érkezésedkor is beszéltünk erről…  
- Akkor is elmondtam, hogy én nem pótolni akarom Herczeg Lilit, hanem ki akarom használni, hogy olyan csapatban védhetek, ahol fejlődni tudok. Úgy gondolom, hogy elég jó versenyző típus vagyok, nem nyomasztanak, nyugtalanítanak a feladatok. Persze van, hogy jobban vagy rosszabbul megy védés, de ezt a tapasztalatommal már tudom kezelni. Jól érzem magam a csapatban, ahol csupa olyan játékos van, aki mindennél jobban szeret győzni, de közben tudja, hogy azért sokat kell dolgozni.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó