Megyei rangadó az ETO ellen

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.09.05.
Győzelemmel kezdte a szezont a Motherson Mosonmagyaróvár a női kézilabda NB I-ben.

A Budaörs elleni 36-29-es sikerből a nyáron érkező Schatzl Natalie 7 góllal vette ki a részét.

„Én és a csapat is nagyon élveztük a játékot - meséli Schatzl Natalie, az MKC balszélsője. A kezdeti izgatottságot gyorsan levetkőztük, és jó játékot tudtunk pordukálni. A győztes kezdés fontos volt, mert így jó szájízzel várhatjuk az ETO elleni mérkőzést. Hazai közönség előtt egy élvezetes találkozót szeretnénk produkálni, ami emlékezetes lesz a nőzéknek.”

Faragó Luca is egyre fontosabb játékosa a Motherson Mosonmagyaróvárnak. A beállós két gólja mellett a védekezésból is kivette a részét a szombati találkozón.

„Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt a Budaörs elleni, nagy öröm volt a számunkra, hogy ennyien elkísértek minket – ezt már Faragó Luca mondja, a csapat beállósa. A csapaton belül jó hangulat uralkodik, és ez a pozitív környezet az ETO ellen is fontos lehet. Szeretnénk minél tovább, akár 60 percen keresztül is meccsben maradni a világ egyik legjobb csapatával szemben.”

(Fotó: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland)

Az ETO is győzelemmel kezdte az NB I-et. A zöld-fehérek a Békéscsabát 37-23-ra verték az első fordulóban. Az MKC kerete továbbra sem teljes, a szerdai bajnokiróé várhatóan Lancz Barbora és Stranigg Zsófia is hiányozni fog

„Az ETO ellen az lenne az ideállis, ha teljes kerettel tudnánk pályára lépni – mondja Gyurka János. A sérüljeink miatt azonban ez nem így lesz. Azt tűztük ki célul, hogy a védekezésünk feszessége megmaradjon, a támadásokban továbbra is eredményesek legyünk, valamint, hogy a koncentrációnk az egész mérkőzés alatt megmaradjon. Most ezek a legfontosabbak számunkra.”
Fotó: Kerekes István/Kisalföld

A Motherson Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC bajnoki szerdán 18 órakor rendezik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Szeptember 6., szerda, 18:00 Motherson Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC (Tv: M4 Sport)


 

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó