MÉRKŐZÉS ROMÁNIÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.10.
A következő írásban a vasárnap 18.00 órakor Buzauban sorra kerülő Európa-Liga selejtező visszavágóval kapcsolatos információkat közöljük. Jó utazást kívánunk azoknak a szurkolóknak, akik elkísérik a csapatot Buzauba! Sajnos a találkozót nem közvetítik Romániában, így az a Sport TV-ben sem lesz látható. A román klubtól kapott információk szerint azonban a Buzau Facebook oldalán (Gloria Buzău Handbal) lesz online közvetítés.

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata szombaton 10.00 órakor Bécsből repül Bukarestbe, ahová 12.40-kor fog megérkezni. Egy közös ebéd után, kora délután fogja elfoglalni a szállását a Hotel Avenue Buzau-ban. 18.30 órakor indul el a csapat a Sala Sporturilor Romeo Iamandi Arénába, ahol este hét órakor tart edzést. Az valamivel több, mint egy órára tervezett gyakorlás után, este kilenckor vacsorázik a csapat, amivel zárul a szombati nap. 
Vasárnap kilenckor lesz a reggeli, amit egy óra múlva egy átmozgatás és még délelőtt videózás követ. Délben ebédel a csapat, majd kora délután egy kis édesség elfogyasztása után 16.00 órakor indul a mérkőzésre. Az Európa-Liga mérkőzés 18.00 órakor kezdődik, amelyet a román klub tájékoztatása szerint a klub Facebook oldalon lehet online közvetítés formájában Magyarországról követni.
A találkozót követő este is kilenc órakor lesz vacsora és a csapat hétfőn reggel 09.30-kor indul el a szállodából. A bukaresti repülőtérről 11.20 órakor száll fel a repülőgép és várhatóan 14.00-kor érkezik meg Bécsbe. 


Természetesen az SCM Gloria Buzau is készül, Romániában is nagyon várják a visszavágó mérkőzést. A Buzau edzője viszont nagyon megfontoltan, mondhatni óvatosan nyilatkozott a román klub honlapján.
- Úgy gondolom, hogy a csapatunk le tudja dolgozni a háromgólos hátrányát, tehát tovább tud jutni a csoportkörbe - nyilatkozta Adrian Chirut. - Ezért volt rendkívül fontos, hogy sikerül csökkenteni az első találkozón a Motherson-Mosonmagyaróvár nagyobb, már hétgólos előnyét. A magyarok azonban modern kézilabdát játszanak, nagyon pontos a védekezésük, gyors a kontrajátékuk, amivel többször zavarba hoztak bennünket. Nem veszíthetünk tehát annyi labdát, mint a magyarországi találkozón, nem lehetünk olyan tétovák, mit az első mérkőzés néhány szakaszában, különösen a második félidő elején. A támadásaink során sokkal jobban kell figyelnünk, nem hibázhatunk, a döntő pillanatokban gólokat kell szereznünk ahhoz, hogy kvalifikáljuk magunkat a folytatásra. Remélem, hogy mindenkire tudok majd számítani ezen a fontos találkozón és a közönségünk is segíteni fog abban, hogy sikeresek legyünk. 

Az utazás előtt Tóth Esztert a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatkapitányát szólaltattuk meg, aki a következőt várja a mosonmagyaróvári klub történetének egyik legfontosabb mérkőzésétől. 
- Én kimondottan örülök annak, hogy telt ház előtt fogunk pályára lépni és azt gondolom, hogy a csapatunkat is mindig feldobja a jó hangulat - mondta a játékos. - Ráadásul tudjuk, hogy lesznek szurkolók Mosonmagyaróvárról is, akik majd minket fognak segíteni. Lesz egy edzésünk a Sala Sporturilor Romeo Iamandi Arénában, így a pályát meg fogjuk ismerni. A héten tudtunk teljes csapattal edzeni, az első mérkőzés elemzésével pedig alaposan fel is készültünk az ellenfelünkből. Az valóban szokatlan volt, hogy az SCM Gloria Buzau szinte teljes játékoskerete erős, magas kézilabdázókból állt. A mosonmagyaróvári találkozó azonban bebizonyította, hogy ennek vannak előnyei, de hátrányai is. Viszont az biztos, hogy most nem szabad megilletődötten kezdenünk, tartanunk kell a haza pályán megszerzett háromgólos előnyünket. Az is az ellenfelünket dicséri, hogy a nagyobb hátrányuknál sem adták fel, végig harcolták a mérkőzést, tehát nekünk is ez a lesz a feladatunk a visszavágón. Óriási csatára, nagyon kemény küzdelemre számítunk, de nem tartunk ettől, mert azt már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy a Buzauban is a legjobbunkat kell nyújtanunk. 

A 2022/2023-as Európa-Liga harmadik selejtező körének párosításai:
Motherson-Mosonmagyaróvár (magyar) - SCM Gloria Buzau (román)  29 - 26
H65 Höőrs HK (svéd) - CS Ramnicu Valcea (román)  24 - 31 
Nykobing Falster HB (dán) - Viborg HK (dán)  34 - 21 
MKS Zaglebie Lubin (lengyel) - HC Podravka Vegeta (horvát)  24 - 24 
IK Savehof (svéd) - Thüringer HC (német)  22 - 30 
Rocasa Gran Canaria (spanyol) - Sola HK (norvég)  29 - 32 
BV Borussia 09 Dortmund (német) - ZRK Zeleznicar-Indjija (szerb)  43 - 22 
Fana (norvég) - Buxtehuder SV (német)  28 - 21 
ES Besancon Feminin (francia) - Super Amara Bera Bera (spanyol)  32 - 29 
VFL Oldenburg (német) - Neptunes De Nantes (francia)  27 - 34 
Praktiker-Vác (magyar) - LC Brühl (svájci)  30 - 26 
Siófok KC (magyar) - SCM Magura Cisnade (román)  33 - 24 

ZRK Zeleznicar-Indjija (szerb) - BV Borussia 09 Dortmund (német)  15 – 31 
összesítésben: 74 - 37-es gólkülönbséggel a csoportkörbe jutott a BV Borussia 09 Dortmund
LC Brühl (svájci) - Praktiker-Vác (magyar)  29 - 38 
összesítésben: 68 - 55-ös gólkülönbséggel a csoportkörbe jutott a Praktiker-Vác

A német BV Borussia 09 Dortmund és a Praktiker-Vác tehát már csatlakozott a négy kiemelt csapathoz a csoportkörben. Itt az idén is négy csoportban zajlanak majd a küzdelmek, ahová most a DVSC Schaeffler, a dán Ikast Handbold, a norvég Molde Elite és a francia Paris 92 várja a további ellenfeleket. Erre komoly esélye van a tavalyi csoport ellenfeleink közül a norvég Sola gárdájának, viszont nehezebb a helyzet a francia Besancon-nak. A negyedik magyar résztvevő Siófok KC is kedvező helyzetből várja a romániai visszavágót, ahogy várhatóan a Valcea, a Nykobing Falster, a Thüringer HC, a Fana és a Nantes is várhatja majd a csoportkör januári sorsolását.