MINIMÁLIS VOLT A KÜLÖNBSÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.05.
Az Európa-Liga B. csoportjában a negyedik körre került sor a hét utolsó napján és ez a játéknap az esélyesebb hazai csapatok sikerével végződött. A francia Nantes 29 - 21 arányban visszavágott a norvég Fana csapatának, a dán Ikast pedig gyakorlatilag bebiztosította a csoportelsőségét az MKC ellen. A mosonmagyaróvári gárda azonban ezen a találkozón játékban és az eredményben is sokkal közelebb volt a dán csapathoz.

Ikast Handbold - Motherson-Mosonmagyaróvár  28 - 26  (15 - 13)  
Európa-Liga B. csoport negyedik mérkőzés - Ikast, IBF Aréna, 200 néző  
2023 február 05. vasárnap 18.00 óra  
Vezette: Dorian Sirbu - Victor Serdiuc (Moldávia)   


Ikast: Austmo Pedersen - BRANDT 5 (2), Skogrand 2, Gantzel Pedersen, BAKKERUD 6, Petersen 4 (2), MORTENSEN 4.  
Csere: RYDE (kapus), SCAGLIONE 3, Johansen, Ebler, Lindquist 2, Iversen, Uno Jensen, Hougaard 2.  
Edző: Kasper Christensen   

Mosonmagyaróvár:
Szemerey - Mihály 1, LANCZ 4, TÓTH N. 6, Pásztor 2, TÓTH E. 6 (3), Stranigg Zs.  
Csere: Mistina (kapus), IVANCOK 3, Tóth G. 1, Albek 2, Kovács P., Faragó, Sztankovics 1.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc  
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3 

Pontosan ugyanazokat a kereteket jelölték az edzők, mint az első mérkőzésen, a kezdőcsapatokban azonban voltak változások. A dánok háromgólos erődemonstrációval kezdtek, de a Motherson-Mosonmagyaróvár néhány perc után felvette a játék ritmusát.
A közel ötven mosonmagyaróvári szurkoló hangját is jól lehetett hallani, akik a vendégcsapat kapuja mögötti szektorból buzdították a csapatukat. Nagy iramú, színvonalas volt a játék, amelyben kifizetődött az MKC bátorsága. Nem tudott komolyabb előnyt szerezni az Ikast. sőt negyedóra elteltével előbb egyenlített, majd 10 - 9 arányban a vezetést is megszerezte a mosonmagyaróvári együttes. 
Azonnal időt is kért Kasper Christensen, aki a pályára is küldte az állandónak mondható kezdő játékosait. A nagyon tehetséges, még csak 18 esztendős Scaglione a támadásban, a tapasztalt Bakkerud pedig védekezésben vált vezérré, így a dánok visszavették a vezetést. Ebben az időszakban nehezen tudott gólt szerezni az MKC, kimaradtak olyan ziccerek, amelyek következtében háromgólosra duzzadt a dánok előnye. Gyurka János is magához kérte a csapatát és elsősorban a labda megbecsülését emelte ki, amit a félidő utolsó perceiben meg is fogadtak a játékosok. Feljavult az MKC védekezése és három jó támadásbefejezéssel kétgólosra tudták csökkenteni a hátrányukat a vendégek. Így pontosan ugyanannyi lett az első játékrész eredménye, mint a két héttel ezelőtti találkozón az UFM arénában. 

A legfontosabb kérdés az volt tehát, hogy hasonló lesz-e a folytatás, ezen a mérkőzésen is uralni tudja-e a második félidőt az Ikast. A kezdést megnyomták a dánok, de a különbséget továbbra is kizárólag egy-egy kivédekezett vagy elhibázott támadás jelentette a két csapat között. 
Ebből tudtak négygólos előnyt kiharcolni a vendéglátok, de néhány perc elteltével ismét megfelelő tempóban kézilabdázott Gyurka János csapata. Lancz Barbora duplájával és Tóth Nikolett remek góljával sikerült felzárkózni, amire újra dán időkérés volt a válasz. Feszes, mozgékony volt a magyar gárda védekezése, amely mögött már a védések is megjelentek, így sokszor sikerült passzív játékra kényszeríteni a skandinávokat. A mérkőzésben benne volt a rendkívül szoros végjáték lehetősége, különösen azt követően, hogy Tóth Eszter a forduló egyik legszebb gólját bombázta a dán kapuba. 
A hajrában többször volt esélye a Motherson-Mosonmagyaróvárnak az egyenlítésre, egészen apró hibák döntöttek, a többször szerencsésebb Ikast javára. Az MKC nagyon jó mérkőzést játszott, hatvan percig teljesen egyenrangú ellenfele volt az Európa-Liga sorozat egyik a végső győzelemre is esélyes csapatának. Az Ikast Handbold ellen ez a játék minimális vereséghez vezetett, de a csoport két másik ellenfelével szemben a mosonmagyaróvári csapat ilyen teljesítménye sikerre vezethet.

Gyurka János: - Az első néhány percet idegesen kezdtük, de szerencsére hamar fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát és utána gyakorlatilag már a megbeszéltek szerint kézilabdáztunk. Voltak hibáink, amelyeket a rendkívül tapasztalt játékosokból álló Ikast Handbold könyörtelenül kihasznált. A küzdeni tudásunk, a csapatunk jó védekezése azonban folyamatosan visszahozott minket a mérkőzésbe. A végjátékban viszont hiányoztak a jobb megoldások, sajnos nem tudtunk élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek megvoltak egy bravúros eredmény eléréséhez. Ebből a mérkőzésből azonban előnyt kell kovácsolnunk, a folytatásban támaszkodnunk azokra az erényekre, amelyeket ma megmutattunk.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó