MKC: bravúrra készülve

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.01.22.
Szerdán 18 óra 30 perckor az UFM Arénában, az első kör utolsó mérkőzése vár az Eu-Fire Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatára, amely meglepetésre készül a Dunaújváros ellen.

Nagy szükség lenne a pontokra az újonc MKC-nak, amely nagy küzdelmet folytat a kiesés elkerüléséért. A sorsolás szerint az óvári csapat a hátralévő 14 bajnoki mérkőzéséből kilencet otthon vívhat meg, – Dunaújváros, Kisvárda, Alba, Érd, Eger, Vác, Debrecen, Siófok, Békéscsaba - míg ötször majd idegenben – FTC, MTK, Budaörs, Dunaújváros, ETO - lép pályára. A DKKA elleni elmaradt mérkőzésen is több hiányzóval kell számolni a Bognár Róbertnek.

"Simona Szarková és Katona Flóra a mérkőzés eredeti időpontjában még nem volt a csapat játékosa, így ők a szabályok értelmében nem játszhatnak a Dunaújváros ellen - mondja Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője. Gyimesi Kitti és Zana Marics bokasérüléssel bajlódik, Farkas Veronikának pedig az ujja sérült meg az ETO ellen, így rájuk sem számíthatok. Nehéz feladat a hiányzók pótlása, de a feladatra koncentrálunk, és nem azzal foglalkozunk, hogy kik nincsenek."


A keret többi tagja viszont rendkívül elszántan várja az összecsapást, s bízik abban, hogy a fantasztikus szurkolótáborral a hátuk mögött, eredményesen fejezik be a találkozót, az egyébként válogatottak sorát felvonultató dunaújvárosiak ellen.

"Nehéz helyzetben vagyunk, de hazai pályán minden mérkőzésen meg kell próbálunk pontokat szerezni - mondta Bognár Róbert. Nincs vesztenivalónk, és bár a Dunaújváros elleni győzelem csodaszámba menne, nem vagyunk esélytelenek. Sokszor játszunk itthon a bajnokság második felében és ezeken a találkozókon minden egyes alkalommal a pontszerzés lesz a célunk."

A szakmai stáb egyébként alaposan kielemezte az ellenfelet, a játékosok több videós foglakozáson is túl vannak, s remélhetően ennek a pályán meg is lesz az eredménye. A klub háza táján reménykednek abban, hogy a jelenlegi maródiak mielőbb felépülnek, s a sérülések a jövőben már elkerülik a csapatot, ezenkívül pedig egy új játékos leigazolása is napirenden lehet.

A szerdai találkozóra jegyek még kaphatóak! A jegypénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit (17:30).
Forrás: infogyor.hu

Következő mérkőzés:
NB I, 5. forduló
2019.10.12., 18:00 óra.
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros, Eszperantó út 4.