MKC – FTC / PERCRŐL – PERCRE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.09.09.
A kézilabda tudósítások megszokott rendjében szerepelnek az eredmények, az összeállítások, a kiállítások, a hétméteresek, tehát a legfontosabb tudnivalók. Általában, az eredmények alakulását is leírják, összekapcsolva a legfontosabb játék percekkel. Ezeket a száraz tényeket, mi most megpróbáltuk kibővíteni, az MKC – FTC bajnoki mérkőzés kapcsán.
1. perc: A mérkőzés felvezetése jól sikerült, és így remek hangulatban kezdődött el a találkozó, a telt házas UFM Arénában. Az első gólra is csak 40 másodpercet kellett várni, amikor Malovic fejezett be pontosan, egy villámgyors FTC támadást.

7. perc: Sokáig emlékezetes hat percet láttunk, amelyben az MKC három gólt dobott a Fradinak! Rendkívül elszántan és fegyelmezetten játszottak a lányok, Gubikovának pedig hetesből sem lehetett gólt dobni, hiszen két vendég büntetőt is hárított.

9. perc: A fantasztikus mosonmagyaróvári B közép támogatásával, tartotta a csapatunk a három gólos előnyét. Elek Gábor az FTC vezetőedzője így időt kért, és ez a játék megszakítás, aligha volt benne a budapesti zöld-fehérek forgatókönyvében.

13. perc: A spanyol válogatott Pena is a pályán, de továbbra is 4 - 2 arányban vezettünk. Gubikova a mezőny fölé nőtt a kapus teljesítményével és így mérkőzésben tartotta az MKC csapatát. Mi is időt kértünk és vélhetően többet is cseréltünk volna..........ha nem lenne ennyi sérülés miatt hiányzó játékosunk.


17. perc: A nagyon gyors és pontos balszélső Schatzl Nadine, négy góljával fordított az FTC. A mérkőzésnek ebben a szakaszában, vele szemben nem tudtunk eredményesen védekezni. A belső posztokon gyengébben teljesítettek a vendégek játékosai, de most viszont a szélsők remekeltek. Nem véletlen tehát, hogy a világ legjobb női kézilabda csapatai közé tartják számon az ellenfelünket.


20. perc: Tíz perces gól szünet után, Zana Maric talált be hetesből és így 5 - 8 az eredmény.


A balátlövő sokkal jobban is játszott mint az első fordulóban, de a következő lövését védte Bíró Blanka. A Ferencváros kapusa is egyre magabiztosabb volt, ahogyan a csapata is, amelyik egy újabb Schatzl Nadine góllal növelte az előnyét.

26. perc: Az első komolyabb holtpont a játékunkban. Nem sikerült befejeznünk a támadásainkat, az FTC pedig sorra válogatott játékosokat cserélt - Lukács, Hornyák D., Mészáros R, Márton - akik gólokkal bizonyítottak. Így el is húzott a Fradi, hiszen 5 - 13 volt az eredmény, azaz nyolc gólos volt a hátrányunk.30. perc: Nagyon jól hajráztunk a félidő végén, és Kopecz Barbara valamint Hajtai Vanessza góljaival szépítettünk. Ismét sikerült tehát kapott gól nélkül lejátszanunk néhány percet, sőt közelebb kerülni a már „üzemi hőfokon" kézilabdázó zöld - fehérekhez.


A szünetben 7 - 13 volt az állás, és a szurkolók, a szakemberek szerint ez vállalható eredmény és teljesítmény. Egy hasonló félidővel és ekkora különbséggel elégedettek is lettek volna, de pontosan tudták, hogy ezt még nagyobb bravúr lenne megvalósítani.35. perc: Sajnos nem kezdtünk jól, hiszen két Fradi gólra csak Kopecz Barbara tudott válaszolni. Eddig sem lehettek vérmes reményeink, de most egyértelmű, hogy végérvényesen el is dőlt a találkozó. 7 - 15 az eredmény, és kicsit el is csendesedett a mérkőzés az iramában és színvonalában.42. perc: Bognár Róbert kért időt és cserékkel is próbált frissíteni. Így időnként már az MKC U 22 - es csapata is körvonalazódott a pályán. A Fradiban most a holland válogatott Snelder a nyerő ember, nálunk pedig az Érd ifiből igazolt Márczy Tekla dobott gólt. Három rontott kísérlet után próbálta meg ismét, és ez biztató a jövőre nézve. Viszont a jelenben, Malovic duplája után, már 8 - 19 volt az eredmény, azaz több mint tíz gólos a különbség.


50. perc: Kapust cseréltünk és Scholtz Andrea két bravúros védéssel kezdett a kapunkban. Mindkét oldalon, nagyon kevés a dobott gól, hiszen mi még a két számjegyig sem jutottunk el. A kapus nélküli Fradi támadások segítettek át ezen, mert Tóth Gabi és Hajtai is a saját térfelünkről szerzett gólt, az üresen hagyott vendég kapuba.55. perc: Elek Gábor időt kért, idegesnek igaz nem látszott, de igazából elégedettnek sem. Mi pedig derekasan küzdöttünk azért, hogy tízen belül maradjunk a végeredményt illetően. Egy nagyon ügyes Fanton- Bardi összjáték után találtunk be, majd Szalai Zsuzsanna, egyéni betörése is gólt eredményezett.60. perc: Bognár Róbert is kikérte az idejét és az utolsó percig próbáltunk az önbizalmunk szempontjából fontos tízen belül maradással. Sajnos Kovacsics Anikó és a másik kimagasló játékot nyújtó szélső, Márton Gréta góljai ezt meghiúsították. Hajtai Veanessza helyzeténél a játékvezetők is ellenünk fújtak, egy olyan játékban ahol a legtöbb ítélet amúgy is véleményes.


Így alakult ki tehát az Eu-Fire Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria bajnoki mérkőzés, 13 - 24 - es végeredménye. Az esélyes csapat magabiztosan nyert, és az MKC csak időnként tudta megnehezíteni a dolgát. Voltak nagyon jó periódusaink és bebizonyosodott, hogy a védekezésünk valóban rendben van, sőt a kapusaink kimagasló teljesítményre is képesek. Minden más kérdésre a jövő szombati Eszterházy SC elleni idegenbeli és az azt követő, MTK Budapest elleni hazai találkozó fogja megadni a választ.

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria
2024.03.09., 17:30 óra.
Tatabánya, Multifunkciós Sportcsarnok
Videók
összes videó